ΣΧΕΤΙΚΑ

Σημείωμα της έκδοσης-Ταυτότητα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς το πρωί με την ελπίδα στην καρδιά σου. Να ανοίγεις τα μάτια σου και να αντικρίζεις ένα χαμόγελο της ζωής, που σε παροτρύνει γλυκά : "Προχώρα! Χτίσε όνειρα και στέγασε την ψυχή σου!"

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να κλείνεις τη μέρα σου με την ικανοποίηση πως αυτό το ταξίδι του ήλιου από την ανατολή προς τη δύση σε άγγιξε, σου χάρισε και του χάρισες τα πάντα. Ο Φιλόδημος ήταν η πρώτη εφημερίδα που κυκλοφόρησε στο Αίγιο το 1866. Το φλογερό όνειρο των δημιουργών της δυστυχώς έσβησε πριν μπει ο 20ος αιώνας. Εμείς το βρήκαμε το ονειράκι ξεχασμένο, να περιμένει κάποιον να το μαζέψει και να το περιποιηθεί, να του δώσει πάλι φτερά για να πετάξει.

Ξεκινήσαμε στις 15 Ιουνίου 1998 με το όνειρο ξαπλωμένο στα σύννεφα του ενθουσιασμού μας. Ταξιδέψαμε, είδαμε πολλούς και πολλά, είχαμε επιτυχίες, κάναμε εντύπωση, ακούσαμε πολλά μπράβο. Άλλοτε παραπατήσαμε, κάναμε και λάθη, ευτυχώς όχι τόσο τραγικά ώστε να μας σημαδέψουν. Απλές παιδικές αρρώστιες...

Συνεχίζουμε την περιπλάνηση. Η Ιθάκη μας κλείνει το μάτι πονηρά και παροτρύνει: "Έλα, φτάσε με". Μπορεί ο δρόμος να΄ναι μακρύς, αλλά η σοφία είναι μεγάλη περιουσία, ο άρτος της ψυχής. Αξίζει τον κόπο.

Στόχος μας ήταν από την αρχή, κάθε Πέμπτη (κι αργότερα κάθε Παρασκευή) ο αναγνώστης να παίρνει την εφημερίδα και να τη διαβάζει με κέφι. Κι επειδή η εφημερίδα μας, αν και νέα και δημιουργημένη από νέους, "φρέσκους" ανθρώπους, έχει πολλές πρωτιές, είναι και η πρώτη εφημερίδα του Αιγίου που αποκτά σελίδα στο Internet και η πρώτη που αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο. Επιτρέψτε μας να το περηφανευτούμε.

Τον Αύγουστο του 2012, ανεστάλη η κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης του "Φιλόδημου" και συνεχίσαμε πλέον μόνο διαδικτυακά. Το ταξίδι αυτό στον κυβερνοχώρο, μας έχει φέρει στην πρώτη θέση του Τύπου σε επίπεδο Αιγιάλειας, ενώ μέσω των social media έχουμε πλέον γίνει μια από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας.

Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, στην ιστοσελίδα του Φιλόδημου. Καλό ταξίδι!

Πέπη Χ. Σπηλιωτοπούλου
Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια

 

www.filodimos.gr

Ηλεκτρονική εφημερίδα της Αιγιάλειας

 

ΜΙΝΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ

Επισκόπου Τιμοθέου 26, Αίγιο ΤΚ 251 00

Τηλ. 26910-25395, 26910-62000, 6977-623040

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Ιδιοκτήτρια-Εκδότρια: Πέπη Χ. Σπηλιωτοπούλου (e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Συνεργάζονται: Θωμαή Τσιβόλα (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), Κωνσταντίνος Μάντζαρης (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) και όλοι οι αναγνώστες μας!

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα