ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σημείωμα της έκδοσης

  Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς το πρωί με την ελπίδα στην καρδιά σου. Να ανοίγεις τα μάτια σου και να αντικρίζεις ένα χαμόγελο της ζωής, που σε παροτρύνει γλυκά : "Προχώρα! Χτίσε όνειρα και στέγασε την ψυχή σου!"

  Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να κλείνεις τη μέρα σου με την ικανοποίηση πως αυτό το ταξίδι του ήλιου από την ανατολή προς τη δύση σε άγγιξε, σου χάρισε και του χάρισες τα πάντα.
Ο Φιλόδημος ήταν η πρώτη εφημερίδα που κυκλοφόρησε στο Αίγιο το 1866. Το φλογερό όνειρο των δημιουργών της δυστυχώς έσβησε πριν μπει ο 20ος αιώνας. Εμείς το βρήκαμε το ονειράκι ξεχασμένο, να περιμένει κάποιον να το μαζέψει και να το περιποιηθεί, να του δώσει πάλι φτερά για να πετάξει.

  Ξεκινήσαμε στις 15 Ιουνίου 1998 με το όνειρο ξαπλωμένο στα σύννεφα του ενθουσιασμού μας. Ταξιδέψαμε, είδαμε πολλούς και πολλά, είχαμε επιτυχίες, κάναμε εντύπωση, ακούσαμε πολλά μπράβο. Άλλοτε παραπατήσαμε, κάναμε και λάθη, ευτυχώς όχι τόσο τραγικά ώστε να μας σημαδέψουν. Απλές παιδικές αρρώστιες...

  Συνεχίζουμε την περιπλάνηση. Η Ιθάκη μας κλείνει το μάτι πονηρά και παροτρύνει: "Έλα, φτάσε με". Μπορεί ο δρόμος να΄ναι μακρύς, αλλά η σοφία είναι μεγάλη περιουσία, ο άρτος της ψυχής. Αξίζει τον κόπο.

  Στόχος μας ήταν από την αρχή, κάθε Πέμπτη ο αναγνώστης να παίρνει την εφημερίδα και να τη διαβάζει με κέφι. Κι επειδή η εφημερίδα μας, αν και νέα και δημιουργημένη από νέους, "φρέσκους" ανθρώπους, έχει πολλές πρωτιές, είναι και η πρώτη εφημερίδα του Αιγίου που αποκτά σελίδα στο Internet. Επιτρέψτε μας να το περηφανευτούμε.

  Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, στην ιστοσελίδα του Φιλόδημου. Καλό ταξίδι!

Πέπη Χ. Σπηλιωτοπούλου
Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια .

κορυφή

---------------

Στοιχεία έκδοσης.

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, Εβδομαδιαία Ανεξάρτητη Εφημερίδα του Αιγίου

Μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.)

Ιδιοκτήτρια-Εκδότρια: Πέπη Σπηλιωτοπούλου (μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Ι.Ε.Τ.) (bio | επικοινωνία)

Αρχισυντάκτης: Χρήστος Ρουμελιώτης

Βοηθός Αρχισυντάκτη: Ελένη Παπανικολοπούλου

Σελιδοποίηση: Φιλόδημος

Συνεργάτες: Μαίρη Ζαχαράκη (bio | επικοινωνία), Φωτεινή Δημοπούλου, Χριστιάννα Λούπα, Ανδρέας Πεττεμερίδης

Υπεύθυνη σύμφωνα με το νόμο: Πέπη Σπηλιωτοπούλου

Εκτύπωση: "ΠΡΩΤΗ" τηλ. 26910-27307

---------------

Διεύθυνση και τηλέφωνα

Γραφεία: Επισκόπου Τιμοθέου 26, Αίγιο, ΤΚ 25100

Τηλέφωνο: 26910 25395

FAX: 26910 26864

Email: [email protected]

κορυφή

---------------