ΘΕΜΑΤΑ

Τρόμος στην Πούντα από την εμφάνιση μεγάλης αράχνης σε αυλή - Δεν είναι επικίνδυνη, λένε αναγνώστες

Ένα άκρως τρομακτικό έντομο, η αράχνη που μοιάζει με "camel spider" εμφανίστηκε σε αυλή σπιτιού στην Πούντα, σπέρνοντας τον τρόμο στην οικογένεια που έσπευσε να τη σκοτώσει για να μην κινδυνεύσει από το τσίμπημά της.

Η camel spider αποτελεί διασταύρωση με σκορπιό, έχει κίτρινο σώμα και μαύρο κεφάλι και μπορεί να φτάσει σε διαστάσεις το μέγεθος δύο ανθρώπινων χεριών. Δεν φτιάχνει ιστό γιατί κινείται υπογείως, δεν φοβάται και είναι επιθετική. Θεωρείται ένας από τους πιο θανατηφόρους δολοφόνους-έντομα, επιτίθεται σε ανθρώπους, ρουφάει και μεταδίδει με το τσίμπημα δηλητήριο (με το στόμα της), ενώ εάν εγκλωβιστεί μέσα σε γυαλί ή σύρμα, κόβει με τις δαγκάνες τις και βγαίνει από έξω! Εκεί που δεν μπορεί να αντιδράσει είναι στο πλαστικό. Γεννάει 200 αυγά ανά τέσσερις με έξι μήνες. Πριν γεννήσει, τρέφεται με ότι βρει, από σαύρες, έντομα, φύλλα προκαλώντας τεράστια καταστροφή σε χλωρίδα, πανίδα και γονιμοποίηση. Μέχρι να γεννηθούν τα μωρά της, περιμένει πάνω από την φωλιά και τότε είναι που αδυνατίζει. Για αυτό και πήρε την παρόμοια ονομασία από την καμήλα, λόγω αποθήκευσης φαγητού.

Το συγκεκριμένο είδος δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα, καθώς μεγαλώνει και πολλαπλασιάζεται, τρέφεται και ζει στη χώρα του Ιράκ και στα γειτονικά εδάφη του (Αφγανιστάν κλπ). Έτσι, παραμένει ερωτηματικό πώς έχει καταφέρει να βρεθεί στη χώρα μας, καθώς έχουν καταγραφεί κι άλλα περιστατικά τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Αναρτήσαμε τη φωτογραφία με την επισήμανση πως είναι camel spider, όμως αναγνώστες μας μας επεσήμαναν πως δεν είναι αυτό το είδος αλλά πρόκειται για την Galeodes Graecus, ένα 'αραχνίδιο' εντελώς διαφορετικό από την αράχνη-καμήλα. Όπως μας γράφουν, δεν έχει δηλητήριο ούτε αδένες για δηλητήριο, τσιμπάει όμως και το τσίμπημά της είναι επώδυνο και δυνατό αλλά ακίνδυνο. Μάλιστα μας επισυνάπτουν και το εξής link: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%8E%CE%B4%CE%B7

Saitis Home Έπιπλα