ΘΕΜΑΤΑ

"Ψωμί σε αναμονή" στον φούρνο Καραΐνδρου στο Αίγιο - Αγοράζεις ψωμί για κάποιον που ...δεν έχει να το αγοράσει!

Σε μια σπουδαία ανθρώπινη κίνηση, δείγμα της αλληλεγγύης που μπορεί καθένας μας να δείξει για να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται σε ανάγκη, προχώρησαν τα δύο αδέλφια Δημήτρης και Μαρία Δούκα, ιδιοκτήτες του αρτοποιείου "Καραΐνδρος" στην Ανδρέου Λόντου και Χιλ.Ορεινού στο Αίγιο.

Μαθαίνοντας για το κίνημα "καφές σε αναμονή" που εφαρμόζεται δειλά-δειλά σε καφέ όλης της χώρας, αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο αλλά με αρτοποιήματα: Όποιος επιθυμεί, μπορεί να πηγαίνει στο φούρνο και να αγοράζει ψωμί, ένα σνακ ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί και να δηλώνει πως το αγοράζει "για αναμονή". Το προϊόν αποθηκεύεται σε ειδικό ράφι και παράλληλα μια ταμπέλα έξω από το μαγαζί ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως υπάρχει 'ψωμί σε αναμονή', ώστε αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει, απλά να μπει στο κατάστημα και να το πάρει δωρεάν ή μάλλον 'προπληρωμένο' από κάποιον συμπολίτη του.

Τα δύο αδέλφια μίλησαν στο filodimos.gr για αυτή τους την κίνηση: "Θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε διακριτικά, συμπολίτες μας που στερούνται του βασικού αγαθού του ψωμιού γιατί απλά δεν έχουν να το αγοράσουν. Βεβαίως όταν έχουμε τη δυνατότητα κι εμείς και άλλοι συνάδελφοί μας, βοηθούμε όσο μπορούμε όσους έχουν ανάγκη αλλά η ιδέα να εφαρμόσουμε στο κατάστημά μας το 'ψωμί σε αναμονή' μας φάνηκε ενδιαφέρουσα. Την ξεκινήσαμε το πρωί του Σαββάτου ενημερώνοντας τους πελάτες μας". Τι αντιδράσεις αντιμετώπισαν όμως; "Κάποιοι το βρήκαν παράξενο, άλλοι φάνηκαν κάπως καχύποπτοι όχι για εμάς αλλά για όσους θα έρθουν να πάρουν το προπληρωμένο ψωμί κι αν βρίσκονται πραγματικά σε ανάγκη, άλλοι μας είπαν μπράβο και μερικοί αγόρασαν προϊόντα για να δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα που θα γίνει πιο γνωστή η κίνησή μας, να έχουμε ακόμα περισσότερο ψωμί και άλλα προϊόντα 'σε αναμονή', για να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδεείς συμπολίτες μας" απαντούν ο Δημήτρης και η Μαρία.

Μια όμορφη κίνηση που μακάρι να βρει μιμητές και σε άλλα καταστήματα, κυρίως τροφίμων και εστίασης, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ούτε ένα γεύμα στους ίδιους και την οικογένειά τους -και δυστυχώς όλο και αυξάνονται οι περιπτώσεις...

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

     

Saitis Home Έπιπλα