ΘΕΜΑΤΑ

Βράβευση του 1ου Γυμνασίου Αιγίου σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα "Η ιστορία του σχολείου μου" - Τελετή απονομής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα “Η ιστορία του σχολείου μου”.

Στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) από όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα σχολεία που διακρίθηκαν ήταν και το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, το οποίο έλαβε Βραβείο Αρχειακής Έρευνας για το βίντεο που απέστειλε στο διαγωνισμό και το οποίο αναδεικνύει την ιστορία του σχολείου μέσα από έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες. Το βραβείο έλαβαν οι “Πράσινοι Φίλοι”, η ομάδα μαθητών του σχολείου που ανέλαβαν την αρχειακή έρευνα στο πλαίσιο του διαγωνισμού υπό τις οδηγίες του καθηγητή τους Παναγιώτη Βάγια, ενώ τη βράβευση πραγματοποίησε η δημοσιογράφος και απόφοιτος του σχολείου Πέπη Σπηλιωτοπούλου, δίνοντας παράλληλα συμβουλή στα παιδιά να μην κάνουν εκπτώσεις στα όνειρά τους και πάντα να αγωνίζονται για να τα πραγματοποιήσουν.

Στη συνοδεία των μαθητών βρίσκονταν ο διευθυντής του σχολείου κ. Επαμεινώνδας Δούλος, η καθηγήτρια μουσικής κα Μαρία Παπαγεωργίου και ο “μπαμπάς” (όπως τον αποκαλούν τα παιδιά) κ. Βασίλης Μανουηλίδης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, η τέως υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, η βουλευτής Λάρισας κα Άννα Βαγενά, η βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κα Γεωργία Γεννιά, συγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελά, η Ιωάννα Μπαμπέτα, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, η Μαρία Ρουσάκη, η Ιωάννα Μπουλντούμη, η Αργυρώ Μουντάκη, η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη και η Πέγκυ Φούρκα, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Παπαδάκης, Όλγα Μπατή και Ελένη Πλαβούκου, η Μαρί Κυριακού με την εκπομπή “Με αγάπη” κ.α.

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr και στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΔΙΣΥ. Δωροθέτες τελετής: Όμιλος Φουρλής, ΙΚΕΑ, ΕΨΑ, Εκδόσεις Polaris, Εκδόσεις Σαββάλας, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Εκδόσεις Μίνωας, Εκδόσεις Ψυχογιός, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Εκδόσεις Λογότεχνον, Εκδοτικός οίκος αδελφών Κυριακίδη, Εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο.

Τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, μετά την τελετή περπάτησαν με τα πόδια κάτω από την Ακρόπολη, φτάνοντας στο Μοναστηράκι όπου γευμάτισαν και στη συνέχεια παρακολούθησαν το μιούζικαλ “Billy Eliot” στο θέατρο “Παλλάς”, μια παράσταση αφιερωμένη στη διαφορετικότητα που πραγματικά τα ενθουσίασε.

Saitis Home Έπιπλα