ΘΕΜΑΤΑ

Αξιόλογη η διημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Αιγιάλειας

Πλεονεκτήματα και νέες προοπτικές για την Αιγιάλεια μέσω της ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος σε όλες του τις μορφές, παρουσιάστηκαν κατά τη διημερίδα που οργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αιγιαλείας, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στο Αίγιο, ως μια πρώτη συζήτηση από την οποία βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και τέθηκαν οι βάσεις για την πρακτική εφαρμογή προτάσεων που ακούστηκαν αυτές τις δύο μέρες αλλά και που θα προκύψουν στο μέλλον.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Πολύκεντρο συνεδριακό κέντρο στην παραλία Αιγίου, με την ιδιαίτερα τιμητική παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Τάσου Λιάσκου, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Θανάσης Νταβλούρος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φιλιππάτος και Χριστόπουλος, οι βοηθοί δημάρχου κ.κ. Θανασούλιας και Μεντζελόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Μαρία Τσουκαλά, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό και αρκετοί ακροατές.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Στράτος Βαρδάκης, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμός του δημάρχου και του Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού. Τη σκυτάλη πήραν οι ομιλητές, που ο καθένας στον τομέα του παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της Αιγιάλειας για την ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού όπως πολιτιστικός-αρχαιολογικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, αγροτουρισμός, περιβαλλοντικός τουρισμός, γεωτουρισμός. Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου, Αναστασία Κουμούση, Χρήστος Μεράντζας, Ανδρέας Βόρδος, Βάνα Μπεντεβή, Γιάννης Κουκουβέλας και Γιώργος Σιγαλός. Τον συντονισμό των ομιλιών είχε αναλάβει η αρχαιολόγος κ. Μαρία Καρβέλα, Γ.Γ. της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης.

Το πρωί του Σαββάτου, εξάλλου, έγιναν επισκέψεις-περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία, αγροκτήματα της Αιγιάλειας και στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, στο πλαίσιο αυτοψίας των μελών της Επιτροπής και εμπειρογνωμόνων στους τομείς εναλλακτικού τουρισμού για την προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Αιγιάλειας.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

(Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Μανουηλίδης)

 

No images found.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ