ΘΕΜΑΤΑ

Σάλος με τις 'κατάρες' Αμβροσίου για Φίλη και άθεους - Δείτε το βίντεο από το χτεσινό 'ρεσιτάλ' στη συνάντηση των Επιταφίων στο Αίγιο

Πανελλήνιο θέμα έγινε η χτεσινοβραδινή ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας, κατά τη συνάντηση των επιταφίων των 5 ενοριών του κέντρου του Αιγίου. Κι αυτό, γιατί το περιεχόμενό της μόνο σχετικό με το μήνυμα της Ανάστασης δεν ήταν, προκαλώντας θλίψη σε μεγάλο μέρος των πιστών που παρακολούθησαν εμβρόντητοι τον Μητροπολίτη να ζητά από τον Εσταυρωμένο Χριστό να...σαπίσει το χέρι του Υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη αν καταργήσει τα θρησκευτικά ως μάθημα στα σχολεία αλλά και να τρυπήσει το στομάχι των άθεων, που το βράδυ της Μ.Παρασκευής προσκαλούσαν φίλους τους σε κρεοφαγία!

Στο βίντεο που ευγενικά μας παραχώρησε ο κ. Βασίλης Μανουηλίδης, μια γυναίκα από το πλήθος διαμαρτύρεται και φωνάζει στον Μητροπολίτη 'αυτό δεν είναι αγάπη', για να πάρει την άμεση απάντηση Αμβροσίου 'Εγώ τη γνωρίζω την αγάπη καλύτερα από σένα, αφιέρωσα τη ζωή μου στο Χριστό', λίγο πριν την απομακρύνει επίτροπος εκκλησίας, διαμαρτυρόμενος μάλιστα γιατί οι υπεύθυνοι άφησαν ανοιχτή την είσοδο της πλατείας 'στους κομμουνιστάς'!!!

http://www.youtube.com/watch?v=SjdHF6qBHDE&sns=fb

"Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν! Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου" είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του.

Όπως είναι φυσικό, οι πιστοί άκουγαν άναυδοι τις 'κατάρες' του Μητροπολίτη, ενώ σε μια προσπάθεια να απαλύνει το βαρύ κλίμα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος πήρε το λόγο και ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα. "Μπορεί να έχουν γίνει λάθη και τούτες τις Άγιες Μέρες θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι, με ειρήνη και ομόνοια. Αυτό είναι για μένα το μήνυμα της Αναστάσεως" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τα social media πάντως από χτες το βράδυ έχουν πάρει 'φωτιά', καθώς οι περισσότεροι επιτίθενται στον Μητροπολίτη για τη στιγμή που επέλεξε να εξαπολύσει τέτοιο φρασεολόγιο, ενώ υπάρχουν και αναγνώστες που τον συγχαίρουν για το θάρρος του και για όσα είπε.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα