ΘΕΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σοβαρά προβλήματα στην Ορεινή Μαμουσιά

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρόησης αλλά και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απέστειλε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα της Μαμουσιάς στο υδρευτικό της σύστημα.

 

Αναλυτικά, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει:


«Ζητιάνοι» για νερό στον ίδιο τους τον τόπο έχουν γίνει κάτοικοι και Κοινοτική αρχή στην Ορεινή Μαμουσιά, αφού από την μια το υδρευτικό σύστημα έχει βαλτώσει, μαζί με όλο το έργο του νέου  Δικτύου Ύδρευσης του τέως Δήμου Διακοπτού που προωθεί ο νέος Δήμος Αιγιαλείας, λόγω απένταξής του πρόσφατα κι από την άλλη δεν έχουν επάρκεια νερού για πότισμα καλλιεργειών, παρότι γειτνιάζουν με δυο μεγάλα ποτάμια της περιοχής.

Για μεγάλο πρόβλημα στην τροφοδοσία των νοικοκυριών κάνει λόγο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κύριος Θεοφανόπουλος Ευάγγελος που όμως ευελπιστεί ότι η Δημαρχιακή υπόσχεση για επανένταξη του μεγάλου Υδρευτικού Έργου στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), με κονδύλι άνω των δύο εκ. ευρώ, θα λύσει το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα, που ιδιαιτέρως στον οικισμό «Δερβενάκια» είναι τεράστιο.

Κορυφαίο στοίχημα για το χωριό, είναι η εκπόνηση μεγάλης «Μελέτης Άρδευσης» για πότισμα εκατοντάδων στρεμμάτων εύφορης γης, με τη Μαμουσιά να' ναι στην πιο ευνοϊκή  θέση ανάμεσα σε δύο ποταμούς, τον Βουραϊκό και τον Κερυνίτη που με τις ανάλογες παρεμβάσεις μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν.

Όμως η Μαμουσιά έχει και δύο ακόμα μεγάλα αγκάθια, το πρώτο της οδοποιίας, αρχής γενομένης με τμήμα της 22ας Επαρχιακής Οδού (Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Δουμενών) όπου υπάρχουν σοβαρές καθιζήσεις  και απαιτούνται ασφαλτοστρώσεις, σήμανση και ρείθρα, με τους κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς τον χειμώνα να ελλοχεύουν.

Το δεύτερο ζήτημα είναι στο «Οροπέδιο» προς Αρχαία Κερύνεια, όπου ο δρόμος βολεύει μεν σε μετακινήσεις τον τοπικό πληθυσμό αλλά οι χωματόδρομοι δεν βοηθούν, δυσχεραίνοντας την κίνηση οχημάτων και πέραν της ρίψης ασφάλτου, δεν υπάρχει άλλη επαρκής λύση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Τι πρόκειται να κάνετε για να δώσετε λύσεις στα ανωτέρω προβλήματα;

Saitis Home Έπιπλα