Μαγειρική για όλους

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο, από τον chef Σπύρο Ανέστη

ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. φύλλο κρούστας
1.200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ κοπανισμένο γαρίφαλο
¾ φλ. Τσαγιου καρυδόψυχα
1 φλ. Σιμιγδάλι χονδρό
1 φλ. Ζάχαρη
½ φλ. Σταφίδα ξανθή
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε την κολοκύθα στα δύο και αφαιρούμε τους σπόρους. Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό του τρίφτη.Τη βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την ζάχαρη.Το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Αφαιρούμε τα υγρά που εχουνε βγεί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα. Αδειάζουμε την γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα λαδώσουμε. Χαράζουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

Saitis Home Έπιπλα