Μαγειρική για όλους

Αλμυρό κέικ με γραβιέρα

Είναι αλμυρό, είναι αφράτο και είναι τέλειο για πρωινό! Αυτό το κέικ τελειώνει μέσα σε 2 ημέρες από την στιγμή που θα ακουμπήσει στον πάγκο της κουζίνας, αφού όποιος ξυπνάει τρώει ένα κομμάτι, παίρνει άλλο ένα για τον δρόμο και πακετάρει ένα τρίτο για τη δουλειά! Δοκιμάστε το και με άλλα τυριά όπως cheddar ή φέτα και ενισχύστε το με κύβους από το αγαπημένο σας αλλαντικό ή ακόμα και λαχανικά!

Μερίδες: 8-10

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά


Υλικά

    4 αυγά
    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.σ. ζάχαρη
    1 κ.σ. baking powder
    200 γρ. γραβιέρα
    50 γρ. κρεμμύδι
    200 ml γάλα φρέσκο
    80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
    Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    2-3 στήμονες κρόκου / σαφράν



Εκτέλεση

1) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει και κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

2) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking power, τη ζάχαρη το αλάτι.Κόβουμε τη γραβιέρα σε κύβους και την ρίχνουμε στο αλεύρι.

3) Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το σοταρισμένο κρεμμύδι.Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.

4) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ και βάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175oC και αφήνουμε να κρυώσει για να σερβίρουμε.

 

Πηγή

Saitis Home Έπιπλα