Μαγειρική για όλους

Αρνάκι ψητό στο φούρνο με σκόρδο και μυρωδικά, από τον chef Σπύρο Ανέστη

ΥΛΙΚΑ

  • 1  μπούτι αρνίσιο, μεγάλο, γύρω στο 1½-2 κιλά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο
  • 10 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 2 νεροπότηρα κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
                          

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις τέσσερις σκελίδες σκόρδο, μαζί με το δυόσμο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ.

Πλένουμε  και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε έτσι για 1 ώρα.
Παιρνουμε  ένα μέτριο ταψί -να χωράει με άνεση το κρέας- και απλώνετε στον πάτο τα κλαδάκια του δεντρολίβανου. Ακουμπάμε από πάνω το κρέας και το περιχύνουμε  με το μίγμα σκόρδου και δυόσμου που ετοιμάσατε. Αδειάζουμε μέσα στο ταψί δύο νεροπότηρα λευκό κρασί. Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 180°C.
Στη μισή ώρα το τραβάμε έξω από το φούρνο και το αλείφετε ξανά με το μίγμα του σκόρδου. Συνεχίζουμε  το ψήσιμο για ακόμα 1 ώρα, αλείφοντάς το πάλι με το μίγμα μέχρι να τελειώσει.
Σερβίρουμε  ζεστό το αρνί σε πιατέλα, περιχυμένο με τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί

Saitis Home Έπιπλα