Μαγειρική για όλους

Λιγκουίνι με πέστο μπρόκολου

Συνταγή για λιγκουίνι με πέστο μπρόκολου

Συστατικά

Για το πέστο

150 γρ. μπρόκολο
10 αντζούγιες στραγγισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
120 ml ελαιόλαδο
40 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα
ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι

Για τα ζυμαρικά

300 γρ. λιγκουίνι
αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό.
Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσει για μερικά λεπτά.
Στραγγίζουμε το μπρόκολο, το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι για 7-8 λεπτά ή όσο αναφέρει ο κατασκευαστής μείον ένα λεπτό μέχρι να ετοιμάσουμε το πέστο.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο εκτός από την παρμεζάνα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός
Τέλος βάζουμε το τυρί και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι, λεμόνι κτλ και το συμπληρώνουμε χτυπώντας λίγο ακόμα.
Σε περίπτωση που είναι πολύ πυκνό το μείγμα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 100 ml από το νερό.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο.
Αν είναι πολύ στεγνά τα ζυμαρικά ρίχνουμε λίγο από το νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ