Μαγειρική για όλους

Λεμονόπιτα

Συνταγή για λεμονόπιτα

Συστατικά

Για το σιρόπι

450 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. μέλι
1 στικ κανέλας
350 γρ. νερό

Για την λεμονόπιτα

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
220 γρ. καλαμποκέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το στικ κανέλας και το νερό
Με το που πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Για την λεμονόπιτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ° C στον αέρα
Μεταφέρουμε τα φύλλα Βηρυτού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Θέλουμε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τσαλακωμένα
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 με 1½ ώρα
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
Τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστούν και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των λεμονιών, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι
Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε
Τέλος, προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα θρυμματισμένα φύλλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι τα φύλλα να απορροφήσουν όλο το μείγμα
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε να πάει παντού
Ψήνουμε στους 170 ° C στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει
Με το που βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε την λεμονόπιτα κατευθείαν με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ξύσμα λεμονιού

πηγή: akispetretzikis.com

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

George Kossieris Photography Pizza IQ