Μαγειρική για όλους

Αυγοφέτες με μέλι (french toast)

Τέλεις αυγόφετες

Υλικά Συνταγής

3 αυγά
1 φλ. γάλα
2-3 σταγόνες βανίλια
1 πρέζα αλάτι
4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια
100 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο Μέλι θυμαρίσιο και κανέλα για το σερβίρισμα
Μπανάνα ή φράουλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.

Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο να λιώσει. Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.

Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λιγη μαργαρίνη με βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες αυγοφέτες κατά τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ακουμπάμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο στη ζεστηή αυγοφέτα για να λιώσει.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.

ΠΗΓΗ: argiro.gr

 

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ