Μαγειρική για όλους

Κεφτέδες φούρνου με κυδωνάτες πατάτες

Τα αγαπημένα κεφτεδάκια όχι τηγανητά αλλά μαγειρεμένα στο φούρνο με κυδωνάτες πατάτες.

Υλικά

600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι τριμμένο
150 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μουλιάζετε το ψωμί σε γάλα για μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει καλά. Στύβετε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά, αλλά να μη στεγνώσει εντελώς. 

Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το ψωμί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και κάνετε ένα δεύτερο καλό ζύμωμα. Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε πιατέλα. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ βάζετε τις κομμένες πατάτες και τις μαρινάρετε με το πορτοκάλι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και το πιπέρι.

Σκορπίζετε σε ένα μεγάλο ταψί τα κεφτεδάκια και βάζετε τις πατάτες ανάμεσά τους. Προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό στο ταψί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη. 

Σερβίρετε τους κεφτέδες και τις πατάτες, συνοδεύοντας με μια καλή μαρουλοσαλάτα.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ