Μαγειρική για όλους

Μακαρονάδα ολικής με πέστο αβοκάντο, του Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λάιμ
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κάσιους
  • φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τα σπαγγέτι

    Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τα αφήνουμε για 9 λεπτά.  Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.

Για την πέστο αβοκάντο

    Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον κάδο του μίξερ.
    Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Για το σερβίρισμα

    Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε κάσιους και τα σοτάρουμε.
    Στο μπολ με την πέστο ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα κάσιους, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Δείτε σε βίντεο την προετοιμασία και την εκτέλεση της συνταγής

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ