Μαγειρική για όλους

Ντοματόπιτα εύκολη και χορταστική

Εντάξτε στο μενού σας την ντοματόπιτα. Εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη, απόλυτα υγιεινή και καθρέφτης του καλοκαιριού που έρχεται.

Υλικά

1 ζύμη χωριάτικη
5-6 μεσαίες ντομάτες ώριμες
1 φλυτζάνι κατσικίσιο τυρί και μασκαρπόνε μαζί
Φρέσκο δενδρολίβανο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι σας -Τρυπήστε με πηρούνι τη ζύμη στον πάτο
Αφήστε την ζύμη λίγο να ξεχειλίσει στις άκρες, δίνει μια πιο ρουστίκ όψη
Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το κατσικίσιο τυρί με το μασκαρπόνε, κομμένο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι -Καλύψτε με αυτό το μείγμα τον πάτο του ταψιού
Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και απλώστε τις στην επιφάνεια
Ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω, παντού
Ψήστε για 35-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η πίτα σας -Βάλτε αλουμινόχαρτο αν κινδυνεύει να καεί
Ετοιμη!

Αυτή η τάρτα είναι ευέλικτη. Αντί για ντομάτες βάλτε ντοματίνια ή και τα δύο, αντί για τυριά βάλτε σάλτσα ντομάτας στον πάτο, αντί για δενδρολίβανο βάλτε ρίγανη. Προσθέστε κρεμμύδια στον πάτο της τάρτας ή βάλτε σκόρδο. Δοκιμάστε και απολαύστε!

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ