Μαγειρική για όλους

Κουνουπίδι σουφλέ της Αργυρώς

Υλικά Συνταγής

    1½ κιλό κουνουπίδι
    200 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
    200 γραμ. τυρί κρέμα
    100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
    Για την κρέμα
    1½ κιλό γάλα φρέσκο
    6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
    3 αυγά χωρισμένα
    100 γραμ. (½ κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
    αλάτι
    μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Τα αφήνουμε σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10λεπτά. Τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα για το κουνουπίδι σουφλέ

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι, και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνουμε να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι.

Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις.

Σε λαδωμένο τετράγωνο ή μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνουμε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι. Εδώ κι εκεί μοιράζουμε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς C στις αντίστασεις, στην τελευταία σχάρα.

PrintEmail

 

 
 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ