Μαγειρική για όλους

Νηστίσιμο ραβανί χωρίς αυγά

Εύκολο, νηστίσιμο με σοκολάτα και vegan, για να απολαμβάνετε πεντανόστιμο ραβανί παντός εποχής

Υλικά Συνταγής

1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ. ινδοκάρυδο
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. σπορέλαιο ή βούτυρο καρύδας
1 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. γάλα καρύδας
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. σόδα
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
1 φλ. τρούφα vegan πικρής σοκολάτας
έξτρα καρύδα και τρούφα για την επιφάνεια

Για το σιρόπι

1 ½ φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. νερό
φλούδα λεμονιού (το κίτρινο μόνο)
σταγόνες λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το νηστίσιμο ραβανί με καρύδα χωρίς αυγά, ανακατεύοντας σε μπολ τα στερεά υλικά, αλεύρι, καρύδα και μπέικιν πάουντερ.

Στο μίξερ με σύρμα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, την βανίλια και τέλος διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι. Το ρίχνουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε την τρούφα και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό ταψάκι 26 ή 28 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνεια του.

Για το σιρόπιασμα
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το αφήνουμε για 10΄στον πάγκο. Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια του γλυκού. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο το γλυκό και σιγά σιγά να το πιει όλο.

Πασπαλίζουμε μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε, ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα. Στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο.

argiro.gr

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ