Μαγειρική για όλους

Πατατονοκεφτέδες

Yπέροχοι πατατονοκεφτέδες...

Συστατικά

4 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες
ξύσμα 1 λεμονιού
1 μέτριο κρεμμύδι σοταρισμένο
250 γρ. τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. ψιλικομμένος δυόσμος
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι του καφέ ούζο
2 αυγά
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο και λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
1 κ.γ. γλυκάνισο (σπασμένο στο γουδί)
5-6 φρέσκα κλωνάρια θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βράζουμε τις πατάτες, χοντρά κομμάτια, σε νερό με αλάτι για ½ ώρα.
Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το φύλλο δάφνης.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τον τόνο, αφού έχουμε στραγγίσει το λάδι του, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά, το ψιλοκομμένο θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ούζο, τη φρυγανιά, το αλεύρι και τέλος τα 2 αυγά και τον γλυκάνισο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια μάζα και αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο. Βάζουμε το ηλιέλαιο (όχι μεγάλη ποσότητα) σε βάθος 1 εκ. σε ένα πλατύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε πολύ καλά μέχρι να φτάσει τους 180ο C.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας ΒΑΣΩ ΦΑΛΕΤΑ για αυτή τη συνταγή!

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

Print