Μαγειρική για όλους

Pancakes χωρίς ζάχαρη

Η καλύτερη συνταγή για pancakes νόστιμα, εύκολα, αφράτα και απολαυστικά! Κατάλληλα για δίαιτα και διατροφή χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

Υλικά Συνταγής
1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
1½ κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
1 κ.γλ. αλάτι
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα pancakes χωρίς ζάχαρη, κοσκινίζοντας το αλεύρι, το µπέικιν, το γλυκαντικό και το αλάτι σε ένα µπολ.

Κάνουµε λακκούβα στη µέση. Προσθέτουµε το αυγό, το κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Εναλλακτικά, αντικαθιστούμε τη light κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Ανακατεύουµε πολύ καλά το χυλό µε το σύρµα, για να οµογενοποιηθεί. Αφήνουµε το µείγµα να σταθεί για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουµε ένα µικρό κοµµάτι βούτυρο και ανακινούµε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού. Με µια κουτάλα βάζουµε περίπου µισή κουταλιά µείγµα στο τηγάνι.

Αφήνουµε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά. Μόλις εµφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, µε σπάτουλα αναποδογυρίζουµε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη.

Συνήθως τα σερβίρουµε µε µέλι, βούτυρο και γιαούρτι ή µέλι και φρούτα.

argiro.gr

 

Print