Μαγειρική για όλους

Βελούδινος πουρές καρότου

Αυτός ο πουρές είναι τόσο απαλός και γευστικός που θα σας μείνει αξέχαστος!

Υλικά Συνταγής
1 κιλό τρυφερά καρότα
1 πατάτα
1 σπιτικό ζωμό ψυγείου
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο)
2 φλ. ζεστό νερό
3/4 φλ. εβαπορέ γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Αρωματίζουμε με
λίγο μοσχοκάρυδο ή αστεροειδή γλυκάνισο ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Για τον πουρέ καρότου, κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά καρέ.

Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8′ ανακατεύοντας τα να γλασάρουν. Προσθέτουμε αρωματικό (ένα από όλα αυτά), τον σπιτικό ζωμό ψυγείου και περιχύνουμε με το ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Αν έχουμε αρωματίσει με αστεροειδή γλυκάνισο τον αφαιρούμε. Περιχύνουμε με το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να βράσει γία 1-2′. Πολτοποιούμε τον πουρέ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

argiro.gr

 

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ