Μαγειρική για όλους

Μανιτάρια πλευρώτους με σπαράγγια

Τα μανιτάρια πλευρώτους σοτέ με σπαράγγια, είναι μια γρήγορη, υγιεινή και νηστισιμη συνταγή και χωρίς ιδιαίτερες θερμίδες. Τρώγεται σαν ζεστή σαλάτα ή σαν ελαφρύ γεύμα.

Υλικά Συνταγής
250 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους
1 ματσάκι σπαράγγια πολύ τρυφερά
2 κουταλιές σουσαμέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 καυτερή πιπερίτσα σπασμένη
1 κουτάλια σουσάμι
xυμό από 1 λάιμ (ή 1/2 λεμόνι)
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Με μία νωπή πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και τα κόβουμε κομμάτια.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό μίσχο και με το εργαλείο ξεφλουδίσματος αφαιρούμε την εξωτερική τους φλούδα.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το σουσαμέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και την αφαιρούμε, αφήνουμε δηλαδή ίσα ίσα να αρωματιστεί το λάδι.

Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά γυρίζοντας τα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά. Τρίβουμε πιπέρι και αλατίζουμε ελαφρά.

Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λάιμ ή λίγο λεμόνι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Αν βάλετε σάλτσα σόγιας μην αλατίζετε. Αν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα ρίξτε την στην αρχή μαζί με το σκόρδο.

argiro.gr

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ