Μ' ένα βιβλίο ...πετάω

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο για την Αρχαία Ελίκη και τον θεό της Ποσειδώνα στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Αιγίου την Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Την Κυριακή, 12.11.2017 και ώρα 11:00 το πρωί, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Αιγίου, παρουσιάζεται από πάνελ πανεπιστημιακών το νέο βιβλίο για την Αρχαία Ελίκη που εκδόθηκε πρόσφατα από την Εταιρεία μας με την επιστημονική επιμέλεια της Προέδρου της Εταιρείας Καθ. Αρχαιολογίας Ντόρας Κατσωνοπούλου.

Ο τόμος είναι ο πέμπτος στη σειρά Πρακτικών Διεθνών Συνεδρίων αφιερωμένων στην Αρχαία Ελίκη και Αιγιάλεια, με τη διεθνή ονομασία Helike, που οργανώνονται από την Εταιρεία μας και πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αιγίου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο νέος τόμος με τον ειδικότερο τίτλο Ποσειδών, ο θεός των σεισμών και των υδάτων. Λατρεία και ιερά, είναι αφιερωμένος στον κυρίαρχο πολιούχο θεό της Αρχαίας Ελίκης, τον Ποσειδώνα, και στη λατρεία του.

Με το νέο βιβλίο που προστίθεται στις προηγούμενες εκδόσεις, η Αρχαία Ελίκη καταγράφεται στη διεθνή βιβλιογραφία ως μια από τις πιο μελετημένες αρχαιολογικές θέσεις της χώρας μας, μέσα από ένα πεντάτομο πλέον έργο στο οποίο αποτυπώνεται όλη η επιτυχημένη πορεία των ερευνών της επιστημονικής ομάδας από το 1988 μέχρι σήμερα και δημοσιεύονται τα πλούσια και σημαντικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί.

Με τον νέο τόμο που περιλαμβάνει 16 συνολικά πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων και ειδικών γεω-επιστημόνων, γίνονται γνωστά στην διεθνή επιστημονική κοινότητα και το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό νέα και ανατρεπτικά στοιχεία για την ιστορία της Αρχαίας Ελίκης και τη λατρεία του Ποσειδώνα πριν και μετά τον διάσημο καταστροφικό σεισμό του 373 π.Χ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, η Πρόεδρος της Εταιρείας μας που έχει και την επιστημονική εκδοτική του επιμέλεια, και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μεράντζας, Γιώργος Φερεντίνος και Νικόλαος Κοντόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον γνωστό πολιτιστικό χώρο «Ελληνικόν Ειδύλλιον», θα εγκαινιασθεί από τον Διευθυντή του κ. Ανδρέα Ντρέκη Έκθεση Ζωγραφικών Σχεδίων του ρώσου εικαστικού Vladimir Novikov με θέμα «Αρχαία Ελίκη – Έμπνευση από την Όπερα Ελίκη Αθάνατος.» Πρόκειται για σύνολο δέκα ζωγραφικών έγχρωμων σχεδίων που είναι εμπνευσμένα από την Όπερα για την Αρχαία Ελίκη και σκηνογραφούν τα επεισόδια-σκηνές του έργου, με επίκεντρο την αρχαία πόλη της Ελίκης, το θεό Ποσειδώνα και τον σεισμό που την κατέστρεψε αλλά και τις σύγχρονες ανασκαφές για την ανακάλυψή της και τα ευρήματα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα