Μ' ένα βιβλίο ...πετάω

Το λεύκωμα «Ιστορίες εστίασης στην Πάτρα του 20ού αιώνα» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Το λεύκωμα «Ιστορίες εστίασης στην Πάτρα του 20ού αιώνα» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017, στις 8.00 μ.μ., σε έναν μοναδικό χώρο, στην αίθουσα δεξιώσεων του πλοίου Superfast ΧΙ, από τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) και τις εκδόσεις «Το Δόντι».

Το λεύκωμα, που βασίζεται στην έρευνα και τα κείμενα της δημοσιογράφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου, αποτελεί την πρώτη καταγραφή που γίνεται σε επίπεδο πόλης και περιφέρειας στο είδος του. Aφηγείται μέσα από την ιστορία του δυναμικού κλάδου της εστίασης και τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών του, την ιστορία της πόλης και τις αλλαγές στην εικόνα και τον χαρακτήρα της στη διάρκεια ενός αιώνα που υπήρξε καθοριστικός για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης, οι επιχειρηματίες Χριστόφορος Πετρής και Σπύρος Φάκαλος, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κοτοπούλης και η συγγραφέας, ενώ κατά τη διάρκειά της θα απονεμηθούν ειδικά αναμνηστικά σε πρωταγωνιστές του κλάδου της εστίασης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής.

Η ιστορία της εστίασης και της αναψυχής στον 20ό αιώνα, είναι η ιστορία των ανθρώπων, έτσι όπως αυτή γράφεται με την δική τους καθοριστική συμβολή που δίνει ψυχή στους αριθμούς, πάθος στις στιγμές και αφορμές στην τέχνη. Στο λεύκωμα, οι πρωταγωνιστές του κλάδου και οι απόγονοί τους, φέρνουν στο φως άγνωστες πτυχές, αξέχαστους γλεντζέδες, ξεχασμένες γεύσεις, ήχους και μουσικές, βγάζοντας από τα σεντούκια τους παλιές φωτογραφίες και ανοίγοντας διάπλατα ένα παράθυρο στη νοσταλγία.

Από τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν πολιτικοί, καλλιτέχνες επιχειρηματίες, γνωστοί «τύποι» της παλιάς Πάτρας, ευγενείς και λαϊκοί, απόγονοι γνωστών «τζακιών» και άνθρωποι του μεροκάματου, Γερμανοί και Ιταλοί κατακτητές, αστέρια του μπιλιάρδου και αυτοδίδακτοι μουσικοί, σεφ και αρχιμάγειροι, πλανόδιοι και πακετατζήδες, αντιστασιακοί και εφευρέτες, ροκάδες και καρεκλάδες, βιομήχανοι και ψαράδες, διεθνείς φίρμες και λαοφιλείς εγχώριοι αοιδοί, σε ένα σύνολο που αποκαλύπτει την πόλη μέσα στο χρόνο από τις αρχές του αιώνα έως το φινάλε του, από την εποχή των τελευταίων σταφιδεμπόρων έως την βιομηχανική έκρηξη και το κεραυνό της αποβιομηχάνισης, από τα τανγκό, τα βαλς και τα φοξ τροτ, στην ντίσκο και τα ορθάδικα.

Το πλοίο θα βρίσκεται στο Βόρειο Λιμάνι (Επιβατικός Σταθμός «Π. Κανελλόπουλος» - Ηρ. Πολυτεχνείου 42). Ακολουθώντας του κανόνες ασφαλείας που διέπουν την λειτουργία των πλοίων διεθνών γραμμών, για την είσοδο των ενδιαφερόμενων στο Superfast XI θα απαιτηθεί επίδειξη ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητας ή διαβατηρίου). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν μπορούν να απευθύνονται στον ΣΚΕΑΝΑ (τηλ. 2614008353, κιν. 6936008353, mail. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., fb. Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας Σκεανα Skeana) ή στις εκδόσεις «Το Δόντι» (τηλ. 2614005077).

 

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα