Μ' ένα βιβλίο ...πετάω

Την Τετάρτη στην Πάτρα η παρουσίαση του παραμυθιού «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας»

Ένα βιβλίο τρυφερό, γεμάτο νοσταλγία, παρουσιάζει την Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο, ΑΣΤΗΡ η Νατάσα Ράγιου. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς» και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Το παιδικό παραμύθι της Καλλιόπης Γιαννάκου «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας» που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και νήσων , μέσα από τις σελίδες του μεταφέρει στα παιδιά τις παραδόσεις της Ελληνικής οικογένειας, αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς που υπήρχαν στις παραδοσιακές οικογένειες και προτάσσει τη σημασία της διατήρησής τους.

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει ηθικά διδάγματα, τα οποία απορρέουν μέσα από τον τρόπο επικοινωνίας της γιαγιάς με τις εγγονές της, αλλά και όλων των υπολοίπων μελών τη οικογένειας μεταξύ τους. Διδάσκει στα παιδιά, σεβασμό και αγάπη προς τους μεγαλύτερους, σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους, αλλά και την ανάγκη να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και να παλεύουμε για να τους πετύχουμε. Επίσης διδάσκει εγκράτεια στις προκλήσεις της ζωής και σεβασμό στους αδυνάτους. (ΟΧΙ ΣΤΟ BULLYING).

Για τη σημασία που έχει το παιδικό παραμύθι στην ανάπτυξη του παιδιού θα μιλήσει ο γνωστός δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, φίλος και συνεργάτης της Νατάσας Ράγιου από τα χρόνια της ΕΡΤ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η παρέμβαση- ομιλία του φιλολόγου- διδάκτορα της εκπαίδευσης Δρ. Πολύβιου Ν. Προδρόμου, με θέμα τον εκφοβισμό των παιδιών στα σχολεία και στην κοινωνία που ολοένα αυξάνεται και το πώς η οικογένεια μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Τα δεύτερο μέρος του βιβλίου είναι χρηστικό. Παρουσιάζονται περίπου 40 συνταγές φαγητών και γλυκών που αρέσουν στα παιδιά. Είναι αναλυτικές συνταγές για το πώς μπορούν μικροί και μεγάλοι, να φτιάξουν τα αγαπημένα τους φαγητά και τα γλυκά που λαχταρούν.

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει γίνει και παιδική θεατρική παράσταση που παίζεται σε σκηνές της Αθήνας.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα