Μ' ένα βιβλίο ...πετάω

ΑΙΓΙΟ: Αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, η παρουσίαση βιβλίων της Κάκιας Ξύδη

Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου συναντήθηκαν ενήλικες και παιδιά το απόγευμα της Κυριακής, για μια διπλή παρουσίαση με αφορμή τα βιβλία της Κάκιας Ξύδη, ”Ταξίδι στην Ομίχλη”, ”Σε ελεύθερη πτώση”,”Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες” και “Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής”που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οσελότος.

Για τα δύο μυθιστορήματα μίλησε ο εκπαιδευτικός και τ.σχολ.σύμβουλος φιλολόγων Κώστας Κλάγκος, μεταφέροντας μας στον μυστικό τους κόσμο. Τη σκυτάλη πήρε η διατροφολόγος Μαργαρίτα Ματτέ, μιλώντας μας για τους “Ανεμομπελάδες” με τρόπο απλό και ουσιώδη, τονίζοντας σημαντικές πληροφορίες για την διατροφή των παιδιών. Η εκπαιδευτικός  Ζαμπία Μπραουδάκη μας εισήγαγε στις περιπέτειες του “Κρυστάλλη”, του μικρού κόκκου άμμου που ονειρεύτηκε να γίνει αυτός η γενεσιουργός αιτία για την δημιουργία ενός σύννεφου που θα ανακούφιζε την άνυδρη γη, τους ανθρώπους και τα ζώα από την λειψυδρία. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε πολύ εκφραστικά η μαθήτρια Μαρία Τσουμπού.

Τα παιδάκια-αναγνώστες, υπό την καθοδήγηση των ικανότατων δασκάλων τους Κωνσταντίνας Σιαμέτη και Γεωργίας Παπασπυροπούλου, έλαβαν μέρος στο θεατρικό δρώμενο και τραγούδησαν το τραγούδι του Κρυστάλλη. Ήταν μια βραδιά αξέχαστη για μικρούς και μεγάλους...

ΜΑΙΡΗ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ