Πόπη Τσαντούλα: Από τον Μαραθώνα στο Σουηδικό Κύπελλο Σκοποβολής…

Μία Αιγιώτισσα, η Πόπη Τσαντούλα κατέκτησε δύο μετάλλια, τα απόλυτα πρώτα για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, αφού οι αγώνες έγιναν 4 - 6 Ιανουαρίου στο Sävsjö, στη Σουηδία!

Με πυξίδα ζωής το αθλητικό ιδεώδες η Πόπη Τσαντούλα συμμετείχε πάλι στη μεγάλη γιορτή του Κλασικού Μαραθωνίου. Η Aegean Airlines ανακοίνωσε τη γιγάντια χορηγία της, δηλαδή να δωρίσει δύο εισιτήρια μετ’ επιστροφής σε όποιον μαραθωνοδρόμο τερματίσει την ώρα που κάποιο αεροσκάφος της προσγειώνεται σε κάποιο αεροδρόμιο με ακρίβεια λεπτού.

Η Πόπη λοιπόν έμπαινε περιχαρής στο Καλλιμάρμαρο και η τύχη της χαμογέλασε διάπλατα, αφού όταν πέρναγε τη γραμμή τερματισμού η πτήση Α3996 προσγειωνόταν στη Σμύρνη!

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι ο πρώτος ημερολογιακά αγώνας στο καλαντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής είναι το Swedish Cup για αεροβόλα όπλα, άρχισε η τροχοδρόμηση…

Στο Sävsjö, ένα μικρό στην κυριολεξία χωριό στο μεσοδιάστημα Κοπεγχάγης και Στοκχόλμης, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα σκοπευτήρια της Ευρώπης με 120 ηλεκτρονικούς στόχους Megalink για αεροβόλα όπλα! Και εκεί το Swedish Cup Air Guns 2018, ένας τριήμερος αγώνας με απίστευτη οργάνωση και μοναδική ατμόσφαιρα συγκέντρωσε περισσότερους από πεντακόσιους αθλητές από δέκα χώρες και βέβαια ολόκληρη η σκοπευτική ελίτ Δανίας, Φιλανδίας, Νορβηγίας και φυσικά Σουηδίας ήταν παρούσα.

Ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών γέμιζε ενέργεια τους μοναδικούς χώρους, η μουσική ήταν διάχυτη από το πρωί μέχρι το βράδυ και το contrast εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας μεγάλο…

Οπωσδήποτε η άνοδος κάποιου μεσογειακού αθλητή πέρα από τον 55ο βόρειο παράλληλο προϋποθέτει σκληροπυρηνικό υπόβαθρο και οπωσδήποτε γερές δόσεις ρομαντισμού και περιπέτειας.

Η εμπειρία από προηγούμενες διεθνείς συμμετοχές, ξαναθύμισε ότι εδώ είσαι αρχηγός ομάδας, αθλητής, προπονητής, γιατρός και διατροφολόγος, αλλά παράλληλα και διπλωματικός αξιωματούχος, οικονομικός διαχειριστής, και τέλος ένας απλός άνθρωπος που δεν απαξιώνει την αναγκαιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Με δύο πολύ καλές επιδόσεις, 362 και 364 να της δίνουν ισοβαθμία με τον δεύτερο, που όμως υπερτερεί και τις δύο φορές κατά ένα κεντρικό δεκάρι…

Και απολογισμός δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία της, καθώς και η τρίτη θέση στο Best Air Pistol, ήταν ο απολογισμός.

Αναμφίβολα η συνύπαρξη με άλλους αθλητές και αθλήτριες των Βορείων Χωρών, με σκανδιναβική παιδεία και κουλτούρα, ήταν μία εμπειρία πέρα για πέρα ευτυχής.

Η Αιγιώτισσα, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία Masters, βίωσε και πάλι μία «μοναχική αποστολή», απόλαυσε το «ταξίδι», καταγράφηκε η ελληνική συμμετοχή σε γιγαντοοθόνες και sites και έφερε πίσω στην πατρίδα δύο μετάλλια!

Η σημειολογία οπωσδήποτε έχει μεγάλη αξία και είναι σίγουρο ότι τα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού θα χαρίσουν στη χώρα μας πολλά και βαρύτερα μετάλλια.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ