Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το test event για το EUROPEAN YOUTH CHΑMPIONSHIPS & TROPHY 2018 που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 7-14 Απριλίου 2018

Από 3-6 Ιανουαρίου 2018, 54 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών από όλη την Ελλάδα άνοιξαν τα πανιά τους στον Πατραΐκό κόλπο.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και ο στίβος χαρακτηρίστηκε πολύ ενδιαφέρον από τα στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που παρακολούθησαν και ηγήθηκαν των αγώνων.

Συγκεκριμένα η Μαρίνα Ψυχογιού, στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, μετά το πέρας των αγώνων δήλωσε ότι το τοπίο είναι υπέροχο, ο στίβος αναδεικνύει ικανότητες και η περιοχή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Θανάσης Παπαντωνίου επίσης στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, είπε ότι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου μπορεί να δώσει μεγάλες προοπτικές στην περιοχή για ανάπτυξη και να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον.

Η Πάτρα τον Απρίλιο θα φιλοξενήσει για 10 ημέρες 400 αθλητές σε 40 τουλάχιστον εθνικές αντιπροσωπείες και συνυπολογίζοντας τους προπονητές, συνοδούς και παράγοντες της Ιστιοπλοΐας ο αριθμός ανέρχεται σε 1.000 τουλάχιστον οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία της περιοχής, και θα έχουν τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα έκαστος στα εστιατόρια της πόλης.

Επίσης αόο σήμερα έως τον Απρίλιο θα υπάρχει συνεχής ροή αθλητών στην περιοχή για προπόνηση.

Επομένως το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μια εξαιρετική αφορμή για τουριστική και οικονομική προοπτική και αποτελεί οδηγό για μελλοντικές μεγάλες διοργανώσεις στην Πάτρα.

Το EUROPEAN CHAMPIONSHIPS& TROPHY LASER 4.7 έχει να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα 30 περίπου χρόνια και ποτέ σε επαρχιακή πόλη.

Η διαμόρφωση του χώρου που θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα αποτέλεσε προϋπόθεση για την ανάληψη αθλητικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου όπως το LASER 4.7 και την οποία έχει αναλάβει και υλοποιεί ο Δήμο Πατρέων ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα την διοργάνωση από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε η ανάθεση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στον ιστιοπλοϊκό Όμιλο ΙΑΣΩΝ.

Στο 4ήμερο test event 2 καινοτομίες χαρακτήρισαν το οργανωτικό επίπεδο του πρωταθλήματος. Το σύστημα πληροφόρησης αθλητών και παραγόντων και η EMILLY, το τηλεκατευθυνόμενο όχημα διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού. Η EMILLY αναπτύσσει ταχύτητα 32 κόμβων, μπορεί να διασώσει 4 άτομα και είναι ένα εκ των δύο τέτοιων οχημάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στο test event παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, κ. Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο περιφερειακός πρόεδρος κ. Δ. Κακαλίκας και ο κ. Β. Παύλου Πρόεδρος της Ελληνικής κλάσης Laser.

Οι εντυπώσεις των στελεχών ήταν πολύ θετικές και χαρακτηριστικά ανέφεραν το πόσο σύντομα επιλύονται τα προβλήματα που είναι φυσικό να υπάρχουν.

Στη διάρκεια του test event έγιναν σεμινάρια σε εθελοντές ιστιοπλόους από την περιφέρεια προκειμένου να μπορούν να στελεχώσουν τους επαγγελματίες των επιτροπών του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το Πάσχα και παράλληλα να αποκτήσουν εμπειρία στην οργάνωση μεγάλων ιστιοπλοϊκών events – σημαντική παρακαταθήκη στελεχών για την περιοχή και την Ελλάδα.

Το σεμινάριο επιτροπών αγώνων πραγματοποιήθηκε από τους Παπαντωνίου, Μ. Ψυχογιού, και Β. Παύλου οι οποίοι δήλωσαν πως παρότι η πίεση στους ανθρώπους αυτούς ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ο στίβος που στήθηκε ήταν αντίστοιχος του Πανευρωπαϊκού, είναι ικανοποιημένοι από όλους τους εθελοντές και θα συμμετέχουν όλοι ως στελέχη στον μεγάλο αγώνα τον Απρίλιο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον διοργανωτή του EUROPEAN YOUTH CHΑMPIONSHIPS & TROPHY 2018, Ιστιοπλοϊκό όμιλο ΙΑΣΩΝ και την οργανωτική επιτροπή σε όλους αυτούς που πέρα από την συμβατική και τυπική υποχρέωση συμμετείχαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, τους ανθρώπους του Δήμου Πατρέων που διευκόλυναν με όλους τους δυνατούς τρόπους την διοργάνωση και τους αθλητές, τους εθελοντές και τον Ερυθρό Σταυρό.

Site: http://www.europeanlaser47.eu

fb: 2018 European Youth Championships Laser 4.7

Twitter: @europeanlaser47

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα