Μετάλλιο για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδηλασίας Χρήστο Βολικάκη και τον αιγιώτη συνοδό του Χρήστο Τσερεντζούλια

Το τριήμερο 3-5 Νοέμβρη διεξήχθη στο Προύσκοφ της Πολωνίας το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας και το τριήμερο 10-12 Νοέμβρη το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, υπό την Αιγίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδηλασίας (UCI).

Εκεί βρέθηκε με την ιδιότητα του συνοδού-προπονητή ο Αιγιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας μετά από προσωπική πρόσκληση του φίλου και συναθλητή του, Βολικάκη Χρήστο.

Τα παγκόσμια κύπελλα είναι μία σειρά αγώνων σε 5 μέρη του κόσμου από τα οποία προκύπτει ο Κυπελλούχος κόσμου ενώ παράλληλα οι 24 πρώτοι του κόσμου από τα κύπελλα αυτά, παίρνουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το Μάρτιο του 2018.

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ποδηλασίας πίστας τα τελευταία 12-13 χρόνια και το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μία στροφή από τα αγωνίσματα ταχύτητας σε αγωνίσματα ημι- αντοχής στην πίστα.
 
Στην Πολωνία ο Βολικάκης κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο ενώ η όλη του παρουσία και στα 2 Παγκόσμια κύπελλα τον έφερε στις κορυφαίες θέσεις και στα 3 αγωνίσματα που έλαβε μέρος.

Ο Τσερεντζούλιας Χρήστος σε αποκλειστικές δηλώσεις στο “filodimos.gr” μας είπε τα εξής :

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή ενώ μένω στο Αίγιο μακριά από τη « βάση» της ποδηλασίας που είναι η Αθήνα , να με επιλέγει ο Βολικάκης, να τον συνοδεύω σε τόσο μεγάλες και κρίσιμες διοργανώσεις και είναι ακόμα μεγαλύτερη η ικανοποίηση μου όταν πετυχαίνουμε τους στόχους , που δεν είναι άλλοι από το μετάλλιο για αυτόν τον τεράστιο αθλητή”.

Δηλώσεις είχαμε και από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Χρήστο Βολικάκη που για πρώτη φορά φιλοξενούμε στο “ filodimos.gr”:

«Εμπιστεύομαι πολύ το Χρήστο με τα χρόνια εμπειρίας που έχει στο χώρο, όσο και την προσωπική φιλία που έχουμε τόσα χρόνια. Γνωρίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία ή πρόβλημα που μπορεί να μου παρουσιαστεί σε έναν αγώνα στο εξωτερικό, για αυτό και τον επιλέγω να με συνοδεύει στους σημαντικούς αγώνες μου στο εξωτερικό. Φανταστείτε οι υπόλοιπες οργανωμένες χώρες- αντίπαλοι μας , έχουν Team manager, βοηθό προπονητή, μασέρ, μηχανικό, γιατρό ή ψυχολόγο. Εγώ για όλα αυτά έχω το Χρήστο. Σε ευχαριστώ για όλα φίλε!».

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ