Στην Γ' Εθνική Κατηγορία 1-6 ανέβηκε ο Όμιλος Μπριτζ Αιγίου!

Μετά την πρώτη επιτυχημένη συμμετοχή του στους Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες που έγιναν το τριήμερο Παρασκευή ως Κυριακή στην Αθήνα στο κεντρικό υπόστεγο του Αεροδρομίου του Ελληνικού, με συμμετοχή 700 αθλητών, ο νεοσύστατος όμιλος ΟΜΑ Αιγίου κατάφερε να κατακτήσει την 8η θέση (1η ημέρα 2η θεση, 2η ημέρα 4η θέση) ανάμεσα στις 15 ομάδες που συμμετείχαν στην κατηγορία του.

 

Την ομάδα που αγωνίσθηκε αποτέλεσαν οι Ξενοφών Βαγενάς (αρχηγός), Βασίλης Δρυλης, Φώτης Νανόπουλος, Οδυσσέας Ιωάννου και Μαίρη Παραπονιάρη.

Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα ΓΑΛΑΞΙΑΣ Δράμας ενώ η ΝΙΚΗ Πατρών πήρε στην ίδια κατηγορία την 5η θέση.
Η επιτυχία αυτή της ομάδας του Αιγίου σχολιάστηκε ιδιαίτερα στους κύκλους του αθλήματος καθώς με παίκτες επιπέδου 1,2,και 3 νίκησε ομάδες με παίκτες εμπείρους 4,5,και 6.

Η εικόνα που παρουσίαζε το απέραντο κλειστό υπόστεγο του παλιού αεροδρομίου οπού διοργανώνονται εκθέσεις ήταν για τους αθλητές του Αιγίου πάνω κι από εντυπωσιακή. 147 τραπέζια των τεσσάρων, αριθμημένα κατά κατηγορίες, πίνακες ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των παιζόμενων 10 παρτίδων διάρκειας αυστηρά 1,30 ώρας, (ολική διάρκεια 3-4 ώρες για τους 2 γύρους), και ακόμη διαιτητές πρωταθλητές που έπαιζαν πίσω από ξύλινα διαχωριστικά, αθλητές όλων των ηλικιών μεταξύ των οποίων και πάρα πολλοί νέοι.

Το Μπριτζ είναι άθλημα δεν είναι χαρτοπαικτικό παιχνίδι… Κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Είναι ευχάριστο, είναι κοινωνικό αλλά κυρίως βοηθάει την εξάσκηση του μυαλού και χρειάζεται προσπάθεια και μελέτη μαζί με μαθήματα για την κατανόηση των κανόνων και την πρακτική εξάσκηση. Από κεί και πέρα δύο ζευγάρια μπορούν να παίξουν και μόνα τους ,με παρέα η φυσικά με συμμαθητές η καλύτερα συναθλητές στον όμιλο τους

Στο Αίγιο τα μαθήματα για τους αρχάριους που θέλουν να γραφτούν αρχίζουν την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου είναι δωρεάν με 30 ευρώ εφ άπαξ εγγραφή. Ο χώρος που θα διεξάγονται φέτος είναι το ΜΑΡΙΤΙΜΟ στην παραλία της Ακολης.

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνήσουν για λεπτομέρειες στον Πρόεδρο του Ομίλου και επίσημο δάσκαλο του Μπρίτζ Σπύρο Κυρκίτσο στο 6977254579.

Ο Σπύρος Κυρκίτσος από την Ροδοδάφνη Αιγίου όταν πρίν δύο χρόνια ο εμπνευστής και δημιουργός του σημερινού συλλόγου που ξεκίνησε τα μαθήματα με οκτώ μαθητές και τους έφτασε 30. Ο ίδιος δήλωσε εξαιρετικά περήφανος για το αποτέλεσμα που η ομάδα έφερε στους πανελλήνιους αγώνες καλώντας παράλληλα τους Αιγιώτες κάθε ηλικίας να παρακολουθήσουν πρώτα κάποια μαθήματα μαθήματα και να γίνουν μέλη του Ομίλου, εφ'όσον το Μπρίτζ τους αρέσει και τους ενδιαφέρει.

Saitis Home Έπιπλα