Η FIFA απειλεί με... Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα απίστευτα γεγονότα της Τούμπας. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Super League, έρχεται η επίσημη αντίδραση από την FIFA να προειδοποιήσει ακόμη και με αποκλεισμό τις ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) καταδικάζει επίσημα τα επεισόδια της Τούμπας, με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, και απειλεί με σοβαρές κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα, πλέον, είναι ανοιχτά, ακόμη και ο αποκλεισμός όλων των ελληνικών ομάδων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της FIFA:

"Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για τον έλεγχο της ΕΠΟ, καταδικάζει αυστηρά τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα κι επείγει όλους τους εθνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς να βάλουν ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμη κι αν τα πρόσφατα επεισόδια συνέβησαν σε πλαίσιο εθνικής διοργάνωσης, το οποίο σημαίνει ότι όλα τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ταχέως.

Στο ενδιάμεσο, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενημερώθηκε για την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να διακόψει προσωρινά το ελληνικό πρωτάθλημα της σεζόν 2017/2018.

Ενδεχόμενη αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται απ' το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας".

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αθλητικό συντάκτη του BBC, Richard Conway, από την πλευρά της η UEFA καταδικάζει "κατηγορηματικά τα πρόσφατα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεδομένου ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε εγχώρια διοργάνωση, η επιβολή των όποιων πειθαρχικών μέτρων υπόκειται στη δικαιοδοσία των αρμόδιων φορέων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας".

liberal.gr

Print