Τονωτική οικονομική ένεση αλλά και τεράστια προβολή για την Πάτρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4,7

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Τις βάσεις για να αποτελέσει η Πάτρα ένα διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας φιλοδοξούν να βάλουν τα «European Youth Championships & Trophy 2018», στην κατηγορία των Laser 4.7, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Αχαΐας, από τις 7 έως τις 14 Απριλίου του 2018. Ήδη η ανταπόκριση των ξένων εθνικών ομοσπονδιών είναι μεγάλη και η διοργάνωση θα θυμίζει ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι open και, εκτός από τις 42 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από την Αμερική, την Αυστραλία, το Κατάρ, το Χονγκ Κονγκ, την Τουρκία και άλλες χώρες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιλογή των ξένων αθλητών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από τις ομοσπονδίες τους, αλλά οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι Πατραϊκό Κόλπο θα βρεθεί ένας στόλος με περισσότερα από 400 σκάφη.

O Σπύρος Κρότσης ,πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού ομίλου ΙΑΣΩΝ που είναι ο διοργανωτής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή μέσα από τον ναυταθλητισμό είναι εξαιρετική όπως έχουν διαπιστώσει και τα διεθνή στελέχη ιστιοπλοΐας που επισκέπτονται την περιοχή με αφορμή τους αγώνες και τόνισε ότι η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ με σαφή προσανατολισμό υποστήριξης ενεργειών που έχουν στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη είναι ο χρυσός χορηγός της διοργάνωσης , υποστηρίζοντας έμπρακτα την περιοχή και τον αθλητισμό των παιδιών που είναι οι πρωταγωνιστές του μέλλοντός μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στην Πάτρα θα μείνουν για περισσότερες από οκτώ ημέρες 1000 αθλητές, αθλήτριες και συνοδοί. Αυτό μεταφράζεται σε 8.000 και σε αυτές δεν υπολογίζεται η διαμονή των αθλητών που θα έρθουν νωρίτερα για να «γνωρίσουν» τα νερά. Όλη αυτή η μεγάλη παρέα θα σιτίζεται στα τοπικά εστιατόρια, θα ψωνίζει από την αγορά της Πάτρας, θα νοικιάσει αυτοκίνητα και φεύγοντας θα αποτελέσει πρεσβευτή διαφήμισης για την περιοχή.

 

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ