Ενδιαφέροντα άρθρα

Πόσους λογαριασμούς έχουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και γιατί;

Ένας μέσος άνθρωπος ηλικίας μεταξύ 16 και 34 ετών έχει περίπου 9 λογαριασμούς. Οι ηλικίας 35-44 ετών έχουν περίπου 7 λογαριασμούς, ενώ οι από 55 ετών και πάνω έχουν 5 ή λιγότερους.

Πριν σηκωθώ απ’ το κρεβάτι μου τα περισσότερα πρωινά, ρίχνω μια γρήγορη ματιά στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Θα ελέγξω τα email μου και γενικά, προσπαθώ να μη μου ξεφεύγει τίποτα όσο διάστημα κοιμόμουν. Αφού τελειώσω, έχω τη διάθεση να ξανακουκουλωθώ και να κοιμηθώ, γιατί νιώθω ξανά κουρασμένη από το πλήθος των αναρτήσεων.

Μια νέα έκθεση σχετικά με τα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με άφησε έκπληκτη. Σύμφωνα με αυτή, οι νέοι έχουν κατά μέσο όρο 8,7 λογαριασμούς ο καθένας. Η εταιρεία διεξήγαγε την έρευνα σε περισσότερους από 350.000 ανθρώπους μεταξύ 16 και 64 ετών μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σχετικά με την «ιντερνετική» τους συμπεριφορά και οι ερωτηθέντες είχαν να επιλέξουν από μία λίστα 42 Κοινωνικών Μέσων.

Στην αρχή σκέφτηκα, ότι 9 λογαριασμοί μέσο όρο ο καθένας ήταν επιεικώς γελοίο, αλλά στη συνέχεια άρχισα να σκέφτομαι, τί κάνω εγώ. Τάκα τάκα είχα 3 λογαριασμούς σε Facebook, Twitter και Instagram. Να πώς μαζεύονται. Επίσης είχα λογαριασμό στο LinkedIn, στο Pinterest και στο Google+ (από το 2011, όχι ότι τον χρησιμοποιώ, αλλά δεν μπήκα και ποτέ στη διαδικασία να τον διαγράψω). Έχω λογαριασμό στο Reddit, για να βρίσκω αστεία memes. Ο λογαριασμός μου στο Tumblr είναι επίσης ενεργός ακόμα και σήμερα και ας μην τον χρησιμοποιώ. Δεν χρησιμοποιώ επίσης το Snapchat, αλλά δεν το έχω διαγράψει και το Viber είναι χρήσιμο, για να μιλάω με τα μέλη της οικογένειάς μου, που ζουν στο εξωτερικό. Μέχρι τη συμπληρώσω όλη τη λίστα με τα Μέσα, στα οποία έχω λογαριασμό, είχα μετρήσει μάνι μάνι 12 λογαριασμούς.

Ένας μέσος άνθρωπος ηλικίας μεταξύ 16 και 34 ετών έχει περίπου 9 λογαριασμούς. Οι ηλικίας 35-44 ετών έχουν περίπου 7 λογαριασμούς, ενώ οι από 55 ετών και πάνω έχουν 5 ή λιγότερους.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας μέσος άνθρωπος, ο οποίος έχει στην κατοχή του πάνω από μία συσκευές, έχει κατά μέσο όρο 8 λογαριασμούς, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το 2013, ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 4, κάτι που δείχνει, ότι η χρήση των Μέσων αυξήθηκε πολύ από τότε. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, μπορούμε και πρέπει να περιορίσουμε την άσκοπη χρήση, που κάνουμε.

«Οι διαδικτυακοί χρήστες έχουν κατά μέσο όρο 8 λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το καθένα για διαφορετικούς σκοπούς», αναφέρει η έκθεση. «Παρά την εκτενή χρήση, το 2017 ήταν το πρώτο έτος, που δεν παρατηρήσαμε αισθητή αύξηση του μέσου αριθμού λογαριασμών ανά χρήστη στο διαδίκτυο».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι ένας μέσος άνθρωπος ξοδεύει πάνω από 2 ώρες την ημέρα στα Κοινωνικά Μέσα και στα κινητά (όχι για να μιλάει, αλλά για να έχει πρόσβαση στα αγαπημένα του Κοινωνικά Δίκτυα). Οι άνθρωποι, που χρησιμοποιούν μόνο τα κινητά τους τηλέφωνα, για να συνδεθούν στο διαδίκτυο, έχουν επίσης λιγότερους λογαριασμούς Κοινωνικών Μέσων, σύμφωνα με την έρευνα.

«Τα smartphones μας διευκολύνουν και μας παρέχουν πρόσβαση σε όλο τον κόσμο του ίντερνετ και σε όποιο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης επιθυμούμε», αναφέρει η έκθεση.

Επίσης ενδιαφέρον: το Facebook Messenger και το WhatsApp είναι οι κορυφαίες εφαρμογές επικοινωνίας με περισσότερους από τους μισούς χρήστες, που ερωτήθηκαν να δηλώνουν, ότι χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Το Facebook και άλλες πλατφόρμες, που ανήκουν στο Facebook, όπως το Instagram και το WhatsApp, κυριαρχούν στον τομέα των Κοινωνικών Μέσων, καθώς σχεδόν όλοι έχουν λογαριασμό εκεί. Μόνο το 6% των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 ετών δεν έχουν Facebook, Messenger ή Instagram.

Αυτή η μελέτη δίνει σίγουρα τροφή για σκέψη. Είναι μια υπενθύμιση του πόσο μας έχει απορροφήσει η τεχνολογία και η ανάγκη μας για επικοινωνία, πόσο άσκοπη χρήση κάνουμε και ότι πρέπει σιγά σιγά να διαγράψουμε όποιον παλιό λογαριασμό δεν χρησιμοποιούμε. Αισθάνθηκα μια νοσταλγία είναι η αλήθεια, όταν ξαναμπήκα σε έναν ξεχασμένο λογαριασμό, που είχα στο Tumblr, αλλά με ενοχλεί επίσης, ότι ήταν δημόσιος όλη αυτό τον καιρό και δεν είχα ιδέα. Κάνε μια δοκιμή γκουγκλάροντας το όνομά σου και που ξέρεις; Μπορείς να βρεις περισσότερους λογαριασμούς σου απ’ όσους περιμένεις.

Πηγή: bustle.com

Saitis Home Έπιπλα