Ενδιαφέροντα άρθρα

Εκλογές Εμπορικού Συλλόγου: Να'χαμε να λέγαμε

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ειλικρινά δεν γνωρίζω μετά βεβαιότητας, πόσες και ποιες παρατάξεις θα συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας (27 Ιανουαρίου) και προφανώς το θέμα αφορά πραγματικά πολύ λίγο κόσμο, γι'αυτό και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είναι μέχρι στιγμής περιορισμένο.

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν παρατάξεις (των οποίων οι διαφορές στη φιλοσοφία είναι δύσκολο να εντοπιστούν), πλειοψηφίες έγιναν μειοψηφίες (ή και εξαφανίστηκαν), μειοψηφίες έγιναν πλειοψηφίες, εσωτερικά θέματα και ματαιοδοξίες έγιναν "Βίπερ Νόρα" και ευτελίστηκε τόσο το κύρος του Συλλόγου, το ζήτημα είναι πλέον να βρεθούν ψηφοφόροι να πάνε να ψηφίσουν. Αλλά κι αν πάνε να ψηφίσουν, ποιος άραγε θα τους πει με βεβαιότητα πως δεν θα συνεχιστούν οι διάφορες... σαχλαμπούχλες, που πόρρω απέχουν από τους πραγματικούς σκοπούς του Συλλόγου;

Είναι άραγε 'υπηρεσία προς τον Σύλλογο' η φαγωμάρα και το κουτσομπολιό; Είναι 'σκοπός του Συλλόγου' οι αντιπαραθέσεις για ψύλλου πήδημα; Εξυπηρετεί κάποιον από τους εμπόρους (πλην τους 'πρωταγωνιστές' των διαφόρων 'επεισοδίων') η θλιβερή αυτή κατάσταση, την οποία όλοι καταδικάζουν αλλά παράλληλα πολλοί συντηρούν, χάνοντας την ουσία και σκορπώντας φανατισμό και διχασμό, πάνω από τη γεμάτη πληγές σορό της αγοράς που πνέει τα λοίσθια;

Όχι τίποτα άλλο, αν είναι να συνεχίσει ο σύλλογος να εμφανίζεται ως "θίασος" προς καθημερινή "κατανάλωση" για να γεμίσουμε καμία στήλη στις εφημερίδες μας, κλείστε το το "μαγαζί" να τελειώνουμε. Αυτή θα είναι πραγματική κάθαρση κι όχι κάθε τρις και λίγο κάλπες. Εδώ... τις έκοψε ο Τσίπρας!

Και στην τελική, όποιος θέλει να "παίξει ρόλο" αντί να εργαστεί για να βρει λύσεις αντί για εμπόδια, ας ασχοληθεί με το θέατρο.

Saitis Home Έπιπλα