Ενδιαφέροντα άρθρα

Δε σε ξεχνάμε... (για τον φίλο Νίκο Πιστόλα)

Στις 2 του Γενάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας Νίκου Πιστόλα. Δε λείπει ο καλός μας φίλος μόνο σε μένα, λείπει πρώτα στην αγαπημένη του οικογένεια, στην παρέα μας, στους ασθενείς του, σε όλους όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Ήταν φιλικός και εγκάρδιος με όλους. Σεβόταν τους μεγαλύτερους, συμβούλευε και βοηθούσε τους νεότερους. Σε όλη του τη ζωή απλός, εργατικός και γλυκομίλητος. Η γεναιοδωρία του απλόχερη. Ακατανίκητο όπλο του το γνήσιο χαμόγελό του. Μας σκλάβωνε όλους με την ευπρέπεια και το χιούμορ του.    

Σε θυμάμαι με αγάπη, ότι ήσουν πάντα συνεπής στα πιστεύω σου και ασυμβίβαστος στις απόψεις σου, αλλά πάντα με πειθώ και επιχειρήματα. Ποτέ με κραυγές και φωνασκίες.

Φέρνω στο νου μου, όταν νιόφερτος ο Νίκος στο Αίγιο, τον ρώτησα:

-    Και συ βορειοελλαδίτης; Άφησες την όμορφη Μακεδονία, τη γη του Μέγα Αλέξανδρου και ήρθες στο όμορφο Αίγιο;
-    Για τους βορειοελλαδίτες, πατρίδα είναι κάθε γωνιά της γης. Και όπου πάμε δημιουργούμε πολιτισμό. Και έπειτα, τί είναι η Αιγιάλεια μπροστά σε τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική που σεργιάνισε και εκπολίτισε ο γενάρχης μας, μου απάντησε γελώντας και εννοούσε το Μέγα Μακεδόνα Στρατηλάτη.

Και συνέχισε κάπως σοβαρά:
-    Εμείς οι βορειοελλαδίτες τον τόπο με τον οποίο δένουμε τη ζωή μας, τον αγαπάμε, τον τιμάμε και τον θεωρούμε δεύτερη πατρίδα μας...

Και πράγματι τίμησε ο Νίκος τη δεύτερη πατρίδα του, το Αίγιο που τον δέχτηκε με αγάπη!

Νίκο, όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα φύγεις ποτέ από τη θύμηση των ανθρώπων που σε αγάπησαν και έζησαν ωραίες στιγμές μαζί σου!

Σε αγαπούσαμε και μας λείπεις “πατρίδα” (όπως με αποκαλούσες) γιατί ήσουν ωραίος, σε αγαπούσαμε γιατί ήσουν εσύ!

Χρήστος Κουτσιάδης

Saitis Home Έπιπλα