Ενδιαφέροντα άρθρα

Η θυσία της Ιφιγένειας - Της Χριστιάννας Λούπα

«Τους φίλους τους διαλέγουμε, γι’ αυτό δεν τους παιδεύουμε…»

Κι όχι μόνο δεν τους παιδεύουμε, κύριε πρωθυπουργέ, αλλά κυρίως δεν τους «αδειάζουμε».

Ένας παλαιός συνεργάτης, ταυτόσημων ιδεολογικών καταβολών, καθαρόαιμος αριστερός δηλαδή, αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία εκφράζει την επίσημη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έπρεπε να τύχει τέτοιας μεταχείρισης.

Ως άλλη Ιφιγένεια θυσιάστηκε ο κύριος Κοτζιάς, προκειμένου η Ριζοσπαστική Αριστερά (λέμε τώρα!) να καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία. Γιατί, ως γνωστόν,  χωρίς το δεκανίκι του κυρίου Καμμένου, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… γιοκ! Και προκειμένου να κρατήσουμε την καρέκλα μας, ως και πάλι γνωστόν, πουλάμε και τη μάνα μας την ίδια!

Ο κύριος Πάνος Καμμένος, δεν προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς, (παλαιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ), διακατέχεται από μεγαλομανία, δεν έχει τις σπουδές και περγαμηνές του κυρίου Κοτζιά, έχει όμως την κυβέρνηση στο χέρι.

Δεν είναι η πρώτη φορά. άλλωστε, που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκθέτει την κυβέρνηση και τη χώρα ολόκληρη. Το καλοκαίρι του 2017, εποχή που η διεθνής κοινότητα έχει αρχίσει να επικρίνει τη σαουδαραβική κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, που έχουν ως αποτέλεσμα την γενοκτονία χιλιάδων αμάχων, ξεσπά το σκάνδαλο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, με πρωταγωνιστή τον κύριο Πάνο. Συγκεκριμένα, η χώρα μας, με μεσάζοντα κάποιον κύριο Βασίλη Παπαδόπουλο, (αλήθεια, τί χρειαζόταν ο κύριος Παπαδόπουλος, αφού η συμφωνία ήταν διακρατική; Και τί απέγινε ο εν λόγω κύριος; Το έψαξε κανείς το θέμα ή μπα;), υπέγραψε συμφωνία με τη χώρα της αραβικής χερσονήσου για παράδοση 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού, ενώ υπήρξε και πρόβλεψη για πιθανή πώληση και αεροπορικών βομβών τύπου MK-82 και MK-83, κατόπιν επιμονής του Ριάντ. Κάποιους ανώτερους αξιωματικούς, που πήγαν να χαλάσουν τη σούπα του κυρίου υπουργού, τους έφαγε η μαρμάγκα.

Εν τω μεταξύ, όσο συνέβαιναν όλα αυτά, η wannabe αριστερή μας κυβέρνηση πρόσεχε την Πολυχρονοπούλου, που πρόσεχε την Ξανθοπούλου, που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου και ο ευσταλής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αντί να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσουν, εξακολούθησε να βρίσκεται στη θέση του σαν να μην τρέχει κάστανο.
23 Ιουλίου 2018: Αποφράδα μέρα. Ο θρασύτατος κύριος ΥΕΘΑ επισκέπτεται το Μάτι μετά τη φωτιά που στοίχειωσε το καλοκαίρι όλων των Ελλήνων κι επιτέθηκε στους κατοίκους με τον πιο πρόστυχο και χυδαίο τρόπο. Τους είπε κατάμουτρα ότι φταίνε για το κακό που έγινε! Λες κι επειδή έγιναν (τεράστια, χωρίς αμφιβολία) πολεοδομικά λάθη, έπρεπε ν’ αφήσουμε τους ανθρώπους να καούν! Επιπλέον, δεν ντράπηκε καθόλου να ξεράσει δηλητήριο σε ταλαίπωρο κάτοικο που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη σχεδιασμού πολιτικής προστασίας: «Μόνο εσείς κι ο Πορτοσάλτε τα λέτε αυτά!». Σε τέτοιες στιγμές, πολλώ δε μάλλον όταν εκπροσωπείς την κυβέρνηση, δεν κάνεις κήρυγμα με το δάχτυλο σηκωμένο, απλά βγάζεις το σκασμό, κι αν έχεις και λίγη ανθρωπιά λες και  μερικά λόγια παρηγοριάς. Πάλι δεν τον μάζεψε ο πρόεδρος της κυβέρνησης…

Δυο μήνες και κάτι ψιλά αργότερα, πρόσφατα δηλαδή, ο επηρμένος υπουργός, θεωρώντας ότι μπορεί να γ… και να δέρνει, εγκαλεί τους δημοσιογράφους του Φιλελεύθερου (liberal.gr), γιατί τόλμησαν να διενεργήσουν έρευνα για τη διαχείριση των προσφυγικών κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παραθέσουν στοιχεία για απευθείας αναθέσεις σε – τι περίεργο! – επιχειρηματίες του περιβάλλοντος του κυρίου Καμμένου!

Για δεύτερη φορά, η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει και με το χαϊδεμένο παιδί της δεν τα βάζει. Η κατακραυγή για την απόπειρα χειραγώγησης του Τύπου είναι διεθνής και η ύποπτη σιωπή του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εγείρει πολλά ερωτήματα στην Ευρώπη, η οποία, όχι αδικαιολόγητα, εξακολουθεί να μας κοιτά καχύποπτα.

Το κερασάκι στην τούρτα, τέλος, μπήκε όταν ο κύριος Καμμένος, ανεξέλεγκτος πλέον, θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του και τις εξουσίες του υπουργού Εξωτερικών. Αντιποίηση αρχής ή νόσφιση εξουσίας ονομάζεται αυτό στη νομική επιστήμη. Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καταθέτει σε αμερικανούς αξιωματούχους, το δικό του εναλλακτικό σχέδιο για τα Σκόπια, - plan B - . Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα, Σκόπια, Βουλγαρία, Αλβανία, και σε μεταγενέστερο επίπεδο και Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας. Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στα Σκόπια. Το ονοματολογικό παραπέμπεται στις καλένδες.

Παράλληλα, ο κύριος Καμμένος πρότεινε στον αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις, την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, όχι μόνο στον κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη, πρόταση που κάθε άλλο παρά συνάδει με την υποτιθέμενη αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις «βάσεις του θανάτου»!

Και πάλι η κυβέρνηση κατελήφθη εξαπίνης! Και ο κύριος Κοτζιάς στο σπίτι του και ο κύριος Καμμένος στο θρόνο του! Και η συμφωνία των Πρεσπών – έργο του κυρίου Κοτζιά – στον αέρα!

Εντονότατα διερωτόμαστε, πάντως, αν ο Έλληνας υπουργός λειτούργησε στις ΗΠΑ ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ως εντολοδόχος του πρωθυπουργού ή αφ’ εαυτού του.  Όποιο από τα δύο σενάρια και να ισχύει, δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι αποκαρδιωτικό.

Η κυβέρνηση, στην οποία είχαμε εναποθέσει πολλές ελπίδες, μας απογοητεύει για μια ακόμη φορά. Ο πρωθυπουργός, συνειδητοποιώντας ότι ακροβατεί πλέον επί ξυρού ακμής, υποκύπτει σε όλα τα καπρίτσια του προέδρου των ΑΝΕΛ, τα οποία κανείς δεν ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσουν.

Επιδιώκοντας, ωστόσο, κύριε πρωθυπουργέ, να κρατηθείτε στην εξουσία με νύχια και με δόντια, προσέξτε να μην χάσετε σοβαρά και ικανά στελέχη του κόμματός σας, γιατί, φήμες λένε, ότι οι φωνές διαμαρτυρίας έσωθεν ολοένα και πληθαίνουν και οι έριδες συνήθως ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου…

Saitis Home Έπιπλα