Ενδιαφέροντα άρθρα

Πώς επιλέγουν να ενημερωθούν για την κρίση και το στοίχημα της επόμενης μέρας. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας του Εργαστηρίου Διεθνούς και Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας (IPJ Lab) του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

PrintEmail

Στις 24 Αυγούστου 2016, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν την επίσημη στρατιωτική τους ανάμειξη στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (Syrian Observatory for Human Rights), το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) και άλλοι φορείς ανέφεραν ότι τουρκικά στρατεύματα σκότωσαν 443 πολίτες, μεταξύ των οποίων 77 παιδιά και 45 γυναίκες, που εκτελέστηκαν από Τούρκους συνοριοφύλακες, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη φλεγόμενη Συρία. Κι έχετε το θράσος να μας κουνάτε το δάκτυλο, κύριε Ερντογάν; Είστε ο τελευταίος που δικαιούται δια να ομιλεί!

PrintEmail

Θα σας πω κάποιες αλλαγές για τη νέα χρονιά τις οποίες προτείνω, ως διαιτολόγος. Αλλαγές ρεαλιστικές και εφικτές που όμως θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας και στο σώμα σας.

PrintEmail

Το Πάρκο των Χριστουγέννων του Αιγίου πέρσι, 2018, ήταν αφιερωμένο στο βιβλίο μου «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το καλικαντζαροχωριό», το οποίο από το 2008 που κυκλοφόρησε έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και είναι πολύ αγαπητό στα παιδιά.

PrintEmail

Μόλις διάβασα ότι ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατέθεσε μήνυση στις 24 τρέχοντος για ρατσιστική συμπεριφορά κατά της «Κιβωτού του Κόσμου» και του επικεφαλής της, πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου, δεν πίστευα στα μάτια μου. Είχα την ελπίδα ότι επρόκειτο για fake news. Όμως, δυστυχώς, ήταν αλήθεια!

PrintEmail

 

<< ……… Έβρεχε και περπατούσα, οι σταγόνες μούλιαζαν το γυμνό μου κορμί . Σαν πετριές περνούσαν από τα ρούχα μου και χτυπούσαν τη γυμνή , μόνη ψυχή μου. Έβρεχε, περπατούσα και έγερνα, με βάραινε η βροχή και έγερνα, έλεγα θα πέσω .

PrintEmail

Οι γονείς που διαπιστώνουν οποιαδήποτε μεταβολή στο λαιμό του παιδιού τους θα πρέπει άμεσα να απευθύνονται στον ιατρό ώστε το πρόβλημα να εντοπίζεται έγκαιρα με τις κατάλληλες κατά περίπτωση εξετάσεις!

PrintEmail

Υποτίθεται ότι οι καλλιτέχνες είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Υποτίθεται ότι οι καλλιτέχνες είναι ανοιχτόμυαλοι και πρωτοπόροι. Έτσι τουλάχιστον θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται. Συχνά έχω αναρωτηθεί αν όντως ισχύει αυτό. Με το τελευταίο ψήφισμα του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την Ελένη Παπαδάκη και οι τελευταίες αμφιβολίες μου διαλύθηκαν και οι χειρότεροι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν…

PrintEmail

Για δεύτερη φορά, τα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα και κατασκευασμένα με μετάξι από το Σουφλί μαντήλια ΕIREEN θα εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου για διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών, και συγκεκριμένα από τις 21/11 ως τις 8/3/2020, στο πλαίσιο της έκθεσης TROY.

PrintEmail

«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη».

Κόφι Άναν, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ (1997-2006)

PrintEmail

 

Ήταν και οι δυο ξαπλωμένοι, με τα μαγιό τους, στις ξαπλώστρες  μπροστά στη θάλασσα. Αμίλητοι κοίταζαν τον ουρανό, τρόπος του λέγειν τον ουρανό, γιατί από πάνω τους ήταν η ομπρέλα, οπότε κοίταζαν την ψάθα της ομπρέλας.

PrintEmail

 

Ήμασταν τέσσερα άτομα, δυο ανδρόγυνα. Οι τρεις ήμασταν συμφοιτητές . Έχουμε κρατήσει την φιλία μας και αραιά και πού βρισκόμαστε. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε κάπου στην Μεσσηνία -οι φίλοι μας παραθερίζουν εκεί κι εμείς κάναμε εκδρομή.

PrintEmail

Πριν λίγες μέρες (την περασμένη Πέμπτη 18 Ιουλίου), έφυγε για το « Επέκεινα» η ιστορικός και μεγάλη ερευνήτρια Λουκία Δρούλια, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην επιστημονική κοινότητα, στον τομέα της  έρευνας ιστορικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών θεμάτων.

PrintEmail

Οι 2οι Ευρωπαϊκοί αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας είναι πια παρελθόν. Οι Ευρωπαϊκοί αγώνες είναι ουσιαστικά οι «Ολυμπιακοί αγώνες της Ευρώπης» και οι Λευκορώσοι έκαναν πραγματικά μία φανταστική διοργάνωση, εφάμιλλη Ολυμπιακών αγώνων.

PrintEmail

 

Τις  προάλλες είχα γράψει δυο τρία πράγματα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ας πούμε τώρα για το Μηχανογραφικό Δελτίο. Είναι ο καιρός που συμπληρώνεται και υποβάλλεται.
Το Μηχανογραφικό Δελτίο ήταν ένα έντυπο , τώρα είναι ένα ηλεκτρονικό έντυπο, επάνω στο οποίο είναι καταγεγραμμένες όλες οι σχολές και τα τμήματα σχολών ,Ανωτάτου Πανεπιστημιακού επιπέδου , όπου μπορεί κάποιος να σπουδάσει μια επιστήμη.

PrintEmail

Μια σειρά ερευνών αναδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κατανάλωσή της επιτραπέζιας ελιάς στην υγεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δείγμα επιτραπέζιων ελιών Καλαμών που εξετάστηκε από ομάδα Ελλήνων ερευνητών και επιστημόνων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών, σε συνεργασία με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

PrintEmail

Το Σύνδρομο Down αποτελεί μια από τις γνωστότερες χρωμοσωμικές ανωμαλίες, όπου η συχνότητα εμφάνισής της κυμαίνεται σε 1 από 700 νεογνά. Η εμφάνιση του συνδρόμου είναι απότοκος τρισωμίας, δηλαδή ένα επιπλέον χρωμόσωμα προστίθεται στο ζευγάρι 21, με αποτέλεσμα το άτομο να φέρει συνολικά 47 χρωμοσώματα αντί 46.

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα