Ενδιαφέροντα άρθρα

Ποσοστό επιτυχίας που αγγίζουν το 100% εχει πλέον και στη χώρα μας η χειρουργική αντιμετώπιση του συνδρόμου DUPUYTREN και αλλων σοβαρών προβλημάτων άκρας χειρός, παλάμης και δακτύλων με τη χρήση υπερήχων η ραδιοσυχνοτήτων(RF, HF)!

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους συνδέσμους στο γόνατο και βρίσκεται στη μέση του γόνατος. Eμποδίζει την υπερβολική πρόσθια κίνηση της κνήμης σε σχέση με το μηριαίο οστό και παρέχει στροφική σταθερότητα. Η ρήξη συμβαίνει συχνότερα (70%) λόγω ενός ανέπαφου τραυματισμού, κατά τη διάρκεια ταχείας αλλαγής κατεύθυνσης, στροφής ή άτσαλης προσγείωσης μετά από άλμα.

 

Περπατούσαν δίπλα δίπλα. Εκείνη ψηλή αδύνατη, φορούσε γκρι φούστα, λευκό πουκάμισο και ένα ελαφρύ μαύρο δερμάτινο, στους ώμους της είχε ατημέλητα αφημένο ένα ωραίο λαμπερό μαντήλι. Εκείνος ψηλός, γεροδεμένος και αθλητικός, φορούσε τζην παντελόνι, μπεζ μπλουζάκι κι ένα δερμάτινο καφέ μπουφάν.

"Η σχεδιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων (...) βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί", απεφάνθη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την τετραήμερη απαγόρευση των, άνω των τεσσάρων ατόμων, υπαίθριων συναθροίσεων εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.
Κάτι μας παραξενεύει στην ανωτέρω ανακοίνωση, δεδομένων των συνθηκών.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική, ενίοτε επώδυνη, παραμορφωτική και αναπηρική νόσος, για την οποία δεν υπάρχει οριστική θεραπεία. Εμφανίζεται με ποικίλες μορφές και διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας. Εκτός του πόνου και του κνησμού που προκαλεί, οι ασθενείς βιώνουν κοινωνικό και επαγγελματικό στιγματισμό και αποκλεισμό. Η πιο συχνή μορφή της νόσου είναι η Ψωρίαση κατά πλάκας και αφορά περίπου το 80% των ασθενών. Αυτή η μορφή Ψωρίασης εντοπίζεται οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συνήθως εμφανίζεται στα γόνατα, στους αγκώνες και στο τριχωτό της κεφαλής.

 

Το 1995 έκανε ένα φονικό σεισμό στο Αίγιο με αρκετούς νεκρούς. Μεταξύ αυτών και ένα κορίτσι η Αρετή Μαρουσάκη, ετών 15, ο πατέρας της και ο μικρότερος αδελφός της.

Τιμούμε σήμερα την ενδοξότερη στιγμή της νεοελληνικής Ιστορίας, το γεγονός, που σύμφωνα με τους ιστορικούς μας, καταξίωσε και συνεχίζει να καταξιώνει την παρουσία του ελληνικού λαού στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο χώρο με τον διπλό του χαρακτήρα: Απόκρουση της εξωτερικής απειλής εναντίον της ακεραιότητας της χώρας και μαζί αντίσταση εναντίον κάθε φασιστικής και ναζιστικής απειλής, με την εθνική αντίσταση που ακολούθησε.

Στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλεως του Αιγίου, σε πολυσύχνατο και πολύβουο σημείο και εντός μεγάλου κήπου βρίσκεται «κρυμμένος» ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονος, παρεκκλήσιο σήμερα της μεγάλης ενορίας των Ταξιαρχών.Διαβάζουμε oλοένα και πιο συχνά-πυκνά ιδίως στον ημερήσιο τύπο: "θρασύτατη ληστεία μέρα μεσημέρι στο υποκατάστημα της τάδε τράπεζας π.χ. στο Περιστέρι, ή στο δείνα supermarket στην Ηγουμενίτσα", φυσικά από κοινούς ποινικούς εγκληματίες.

 

Αυτές τις ημέρες στα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, γράφονται και λέγονται διάφορα για τις βαθμολογίες και γίνονται εκτιμήσεις για τις λεγόμενες βάσεις.

 

Θαυμάζω τους ηθοποιούς για έναν και μόνο λόγο. Άνθρωποι είναι κι αυτοί, έχουν την δική τους προσωπική υπόσταση και ζωή, την οικογένειά τους, τα προβλήματά τους, τις χαρές και τις λύπες τους, όπως όλοι οι άνθρωποι.

Ζωγραφίζει πάνω σε ρούχα, σε τοίχους, σε πίνακες, μαγειρεύει τα πάντα με έναν δικό της, μοναδικό τρόπο, κάνει food styling, αλλά όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει ιατρικός επισκέπτης! Η Μαρία Μιχαλοπούλου από τις Καμάρες Αιγίου, είναι εικαστικός με προεκτάσεις που σίγουρα κανείς δεν περιμένει!

Θα ήταν τέλειο σκηνικό για ταινία...Γιατί όχι; Εκεί που περπατάς στο πεζοδρόμιο, εκεί όπως οδηγείς στο δρόμο προσπερνάς έναν λουτήρα, ένα σεσουάρ ή ακόμα έναν διάδρομο γυμναστηρίου, ένα ελλειπτικό μηχάνημα! Παράξενο θα μου πεις, αλλά οι εποχές αλλάζουν. Άλλος θα πίνει τον καφέ του καταμεσής του δρόμου, άλλος θα γυμνάζει τους τετρακέφαλους του, και μια κυρία θα κάνει περμανάντ! Όλοι οι καλοί χωράνε στα πεζοδρόμια και τους δρόμους του Αιγίου.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα