Απόψεις

Γραφειοκρατία έναντι Οδικής Ασφάλειας

Από εβδομάδας περίπου, απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου επί της Κορίνθου, ευρίσκεται εγκαταλειμμένο τρακαρισμένο ΙΧ αυτοκίνητο, που καλύπτει όλο το πεζοδρόμιο και προεξέχει 2 μέτρα μέσα στην Κορίνθου. Τις νυκτερινές ιδιαίτερα ώρες είναι κίνδυνος θάνατος για τους κινούμενους επί της Κορίνθου με κατεύθυνση το Αίγιο, ιδιαίτερα για τις μηχανές που λόγω της ευθείας αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπτής εντός αστικού ιστού.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η Τροχαία Αιγίου τόσες μέρες τώρα; Αναμένει να συμβεί ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο ατύχημα επί της Κορίνθου με κίνδυνο ζωές συνανθρώπων μας;

Η Τροχαία είναι πρωτίστως υπεύθυνη για την οδική ασφάλειά μας. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο δεν έχει ενεργήσει μέχρι στιγμής για την απομάκρυνση αυτού του οχήματος. Η τοποθέτηση προ 3 ημερών ενός κώνου μόνο θυμηδία προκαλεί στους διερχόμενους, όσοι δε θέλουν να περπατήσουν την Κορίνθου αναγκάζονται να μπουν τουλάχιστον 2 μέτρα μέσα στο οδόστρωμα, γιατί το πεζοδρόμιο είναι απροσπέλαστο, με κίνδυνο περισσότερο για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα.

Μέχρι την απομάκρυνση του τρακαρισμένου οχήματος θα έπρεπε συνεχώς να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο περιπολικό της Τροχαίας με αναμμένους τους φάρους και τα alarm.

Ο Δήμος Αιγίου αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που βρίσκεται κοντά στο συγκεκριμένο σημείο, έχουν και αυτοί σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο ότι δεν ενήργησαν με παρεμβάσεις τους, στην άμεση απομάκρυνση του τρακαρισμένου οχήματος.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την παραμονή αυτής της επικίνδυνης για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και των διερχομένων αυτοκινήτων και μηχανών κατάστασης.

Το να υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απομάκρυνση του κατεστραμμένου και εγκαταλελειμμένου χωρίς πινακίδες οχήματος, ουδόλως ενδιαφέρουν τον πολίτη, ο οποίος πληρώνει πάρα πολλά για την ασφάλειά του, σε φόρους, τέλη κυκλοφορίας, κ.α. μέσα σε μια αφόρητη οικονομική κατάσταση.

 

Σ. Κοίλιας, Γιατρός

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα