Απόψεις

Πηγαίνουν αγκαλιά στο τέλος τους, ενώ η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο- Του Θανάση Νταβλούρου

Δεν έχει προηγούμενο το θέατρο του παραλόγου που βιώνει ο δημόσιος βίος της χώρας, στο οποίο πρωταγωνιστεί το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Βιώνουμε τραγελαφικές καταστάσεις, με τους ΑΝΕΛ να διαφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μείζονα ζητήματα, κυρίως στα εθνικά, αλλά να συγκυβερνούν μ’ αυτούς που κατηγορούν, όπως βέβαια και οι ίδιοι επικρίνονται από τους «Αριστερούς» εταίρους τους για τις θέσεις που διατυπώνουν.

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «τρώγονται σαν τα σκυλιά», αλλά συνεχίζουν να πορεύονται μαζί για να μην απολέσουν την καρέκλα της εξουσίας. Δεν έχει ξαναγίνει!

Κι αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, από την οποία ουδείς θα ανέμενε κάτι διαφορετικό. Συμφώνησαν ότι διαφωνούν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο. Η εξουσία, για τους ίδιους, είναι πάνω απ’ όλα!

Ωστόσο, λίγο μετά, ήλθε η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών για να ανοίξει ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ τους.

Για γέλια για κλάματα, αλλά το δυστύχημα για τον ελληνικό λαό είναι ότι συγκυβερνούν τη χώρα σε μια κρίσιμη συγκυρία, η οποία επιδεινώνεται καθημερινά από τις παλινωδίες τους, την ανεπάρκεια τους. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η πατρίδα μας βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο με ανοικτά μέτωπα που δεν μπορούν να διαχειριστούν!

Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί ανοικτά τα κυριαρχικά δικαιώματα μας και οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν εξακολουθούν να βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, το ετερόκλητο κυβερνητικό δίδυμο είναι ανίκανο να κάνει ακόμη και τα στοιχειώδη για να διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διαφυλάξουν την εξουσία για τους εαυτούς τους, όσο περισσότερο μπορούν. Έως πότε, όμως;

Αργά ή γρήγορα το τέλος τους θα επέλθει, με τους ίδιους, σφιχταγκαλιασμένους, να οδηγούνται σ’ αυτό.

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα