Απόψεις

Δεν έχει προηγούμενο το θέατρο του παραλόγου που βιώνει ο δημόσιος βίος της χώρας, στο οποίο πρωταγωνιστεί το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

PrintEmail

Θα ‘ρθει καιρός
που θ’ αλλάξουν τα πράγματα.
Να το θυμάσαι Μαρία.

Άκου, θα ‘ρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη.

Θα την αλλάξουμε τη ζωή
παρ’ όλα αυτά Μαρία.

(Από το ποίημα της Κατερίνας Γώγου «Θα ΄ρθει καιρός»)

PrintEmail

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

PrintEmail

Ό,τι μισώ περισσότερο, ό,τι σιχαίνομαι, ό,τι μου προκαλεί αποστροφή και κάνει τη ζωή μου αφόρητη: η κατινιά! Η μικροπρέπεια, η φτήνια της σκέψης, η ξιπασιά, οι εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια, η μιζέρια των αισθημάτων, η καχυποψία απέναντι σε όλους και όλα, το κουτσομπολιό, η κατηγόρια χωρίς αποδείξεις, η κουτοπονηριά, η αμορφωσιά, η βλαχιά!

PrintEmail

Ντροπή, αίσχος, αηδία. Ακόμη και η πλούσια σε λεξιλόγιο ελληνική γλώσσα δεν μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια την προσβλητική και χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό συμπεριφορά των κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έναντι μιας κοινωνίας που έχουν ισοπεδώσει.

PrintEmail

Πρόσφατα η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, σ’ ενημερωτικό σημείωμα της, συμπύκνωσε τις αστοχίες, τα λάθη, τις παραλείψεις αλλά και τις ολιγωρίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα τελευταία τρία χρόνια.

PrintEmail

Με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης από τον Υπουργό κ. Κοτζιά, αλλά και εν γένει της στάσης που τηρούν και των θέσεων που ήδη εξέφρασαν τα λοιπά κόμματα, ο πρώην Βουλευτής Αχαΐας & επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ» κ. Νίκος Οικονομόπουλος διατύπωσε τις παρακάτω σκέψεις:

PrintEmail

Με αφορμή το μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά και των συλλαλητηρίων του Λαού μας, που το μεν πρώτο ήδη πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ενώ το δεύτερο αναμένεται ακόμα ογκωδέστερο στην Αθήνα, αισθάνθηκα την ανάγκη να μιλήσω και να τοποθετηθώ δημοσίως για το ζήτημα.

PrintEmail

Ένα αποτελεσματικό και δραστήριο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που πραγματικά ενδιαφέρεται για το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού αγροτικού τομέα, θα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και να εξαντλεί όλα τα περιθώρια νομοθετικών και μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίζει τα πρόσφατα αλλά και τα χρόνια προβλήματα των Ελλήνων αγροτών.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα