Απόψεις

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν, απλώς, ο καθιερωμένος λόγος που εκφωνεί κάθε χρόνο ο εκάστοτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας.

PrintEmail

Για να μπορέσει το σωφρονιστικό μας σύστημα να ανταποκριθεί στην αποστολή του και να λειτουργήσουν οι φυλακές μας ως τόποι βελτίωσης των τροφίμων και προετοιμασίας για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία, είναι απαραίτητη η σταδιακή αλλαγή του ιδεολογικού προσανατολισμού του θεσμού, από μέσο άσκησης εξουσίας, σε μέσο σωφρονισμού και επανακοινωνικοποίησης των κρατουμένων.

PrintEmail

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Σημαδιακή μέρα η έναρξη της Σχολικής χρονιάς. Ξεκινούν τα σχολεία. Εμπιστευόμαστε για μία ακόμα χρονιά τα παιδιά μας στους δασκάλους και καθηγητές.

PrintEmail

Η αυτοψία από την υπηρεσία νεωτέρων μνημείων στη διατηρητέα οδό Μιχαλακοπούλου, στο καλντερίμι που αποτελεί μέρος της φυσιογνωμίας του Αιγίου, επιβεβαίωσε όσα αναφέρθηκαν από το Σύλλογο Μηχνικών Αιγιάλειας: πέρα από τις εμφανείς κακοτεχνίες, πέρα από τα «κιτς» μπαλώματα με άσχετες πλάκες στη θέση του παλιού πλακόστρωτου, αναφέρεται πεντακάθαρα και το εξής:

PrintEmail

Δυστυχώς για την Ελλάδα, κάποιοι επαγγελματίες επίορκοι πολιτικοί σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και πολλοί διεφθαρμένοι παρατρεχάμενοι κομματάρχες, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη της Ελληνικής κοινωνίας και πλούτισαν λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία, χτίζοντας καριέρες με υποθήκη το μέλλον της νέας γενιάς.

PrintEmail

Τα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού τρομοκρατικών απειλών, σύλληψης ξένων μαχητών και αποτροπής του βίαιου εξτρεμισμού, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο πολύ σοβαρής συζήτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και η ενίσχυση των συνόρων των κρατών-μελών της.

PrintEmail

Επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, όταν η Ηλεία, η Ζάκυνθος και η Ανατολική Αττική είχαν παραδοθεί στις φλόγες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν έναν άνισο αγώνα για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, ο «πολύς» πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο λαλίστατος κυβερνητικός συνέταιρός του, αλλά και το σύνολο των αρμοδίων ανευθυνοϋπευθύνων κυβερνητικών παραγόντων, ήταν παντελώς εξαφανισμένοι.

PrintEmail

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και μαζί αποκαρδιωτικά. Και δείχνουν ότι η «μαγική» εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας – κυρίως σε, ότι αφορά στην απασχόληση- πόρρω απέχει από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε οι πολίτες.

PrintEmail

Σήμερα, μετά την κρίση που διέτρεξε και εξακολουθεί να διατρέχει όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου και τους θεσμούς, μια πολιτική συζήτηση για τη Δικαιοσύνη είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ, με δεδομένο βεβαίως τον απόλυτο σεβασμό σε ό,τι ορίζει η Δημοκρατία, που είναι ο διαχωρισμός πολιτικής και Δικαιοσύνης, η αυτονομία του συστήματος απονομής της, χωρίς τον παραμικρό πολιτικό επηρρεασμό.

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ