Απόψεις

Τα ελατοδάση είναι το «χρυσάφι» της Αιγιάλειας: αυτά ρυθμίζουν το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής, εξασφαλίζουν νερό και παρέχουν προστασία σε όλους. Δυστυχώς, τα ελατοδάση, σε αντίθεση με τα πευκοδάση και τους θαμνώνες, ανακάμπτουν πολύ δύσκολα μετά από πυρκαγιά - με τις σημερινές συνθήκες, ίσως ποτέ.

PrintEmail

Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα καταργούσαν το μνημόνιο με ένα νόμο και μ’ ένα άρθρο, φέρνουν τώρα το δεύτερο δικό τους, το επαχθέστερο όλων, και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση!

PrintEmail

Πού είναι όλη η σοφία που χάσαμε μέσα στη γνώση; Πού είναι όλη η γνώση που χάσαμε μέσα στην πληροφόρηση;

( Τ.Σ. Έλιοτ, 1888-1965 , Βρετανός ποιητής, Νόμπελ 1948).
…………………………..

PrintEmail

Κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς επαγγελματιών δεν αποδέχεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ούτε βέβαια κανείς από τον …παλαιό ΣΥΡΙΖΑ. Για την παρούσα Κυβέρνηση όμως.... Φαίνεται δυστυχώς πως η «εποποιΐα» της πρόσφατης διαπραγμάτευσης διεύρυνε τους αντιαναπτυξιακούς ορίζοντές της. Το «θαύμα» όμως έγινε και τελικά για λόγους που δεν είναι δυνατόν να αποσαφηνισθούν-υποκύπτοντας προφανώς στις πιέσεις των πολυεθνικών αλυσίδων- στα προαπαιτούμενα υπάρχει σχετική…«αναπτυξιακή» πρόβλεψη. Δείγμα σουρεαλιστικής αντιμετώπισης -ή άρνησης αποδοχής- αποτελεί το γεγονός πως σε προηγούμενη αντίστοιχη προσπάθεια ο νόμος κατέπεσε στο ΣτΕ.

PrintEmail

Η Αχαΐα είναι ο τόπος μας. Είναι όμως και ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και για αυτό μπορεί και αξίζει να αναπτυχθεί. Η τοπική ανάπτυξη της Αχαΐας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η τουριστική της ανάπτυξη.

PrintEmail

Χαρές και πανηγύρια για την νίκη του Μακρόν. Ξαφνικά γίναμε όλοι Μακρονιστές, από τον Τσίπρα μέχρι τον Καμμένο, τον Θεοδωράκη και την Φώφη… Η αλήθεια είναι ότι η εκλογή του ήταν ένας άθλος αν σκεφτούμε ότι οι θέσεις του ήταν κόντρα στο κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην προεκλογικά Γαλλία: Ταυτισμένος με την Ευρώπη, φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, νηφάλιος απέναντι στις εθνικιστικές κορώνες και ήπιος στο μεταναστευτικό. Μια ατζέντα που στον πρώτο γύρο προτίμησε μόνο το 24% των Γάλλων, μέσα στην εξαλλοσύνη των ακροδεξιών και το λαϊκισμό του Μελανσόν . Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η τύχη στάθηκε στο πλευρό του γιατί απέναντί του βρέθηκε η Λεπέν. Μεγάλο δώρο χωρίς αυτό τίποτα δεν ήταν σίγουρο, όπως από πουθενά δεν προκύπτει ότι σίγουρα θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά του…

PrintEmail

Τώρα που κατά τα φαινόμενα η όποια συμφωνία με την Τρόικα απομακρύνει τον κίνδυνο Grexit αρκετοί ακόμα επιστήμονες, καθηγητές και απλοί πολίτες εξακολουθούν να πιστεύουν πως η δραχμή θα ήταν η καλύτερη λύση. Ίσως γιατί θα ήθελαν να βιώσουν την θέση τους ως εναλλακτικό επακόλουθο της οργής τους.

PrintEmail

Το οργανωμένο έγκλημα και η τρομοκρατία και αποτελούν δύο από τις σοβαρότερες απειλές για τη διεθνή κοινότητα, αλλά πρώτα και κύρια για την Ευρωπαϊκή Ένωση.Εξελίσσονται σε πολυδιάστατες και δύσκολα ελεγχόμενες απειλές. Απειλές πάνω και πέρα από εθνικές κυβερνήσεις και εθνικά σύνορα.

PrintEmail

Πρωτομαγιά. Εορτή των εργαζομένων. Απεργία των εργαζομένων. Για τα δικαιώματά τους και για την υποχρέωση κάθε πολιτείας να παρέχει πεδίο εργασίας. Διαχρονικό και σημαντικό το μήνυμα της Πρωτομαγιάς. Σήμερα όμως, στην χώρα μας, επέτειος με τυπική σημασία. Απλούστατα γιατί οι εργαζόμενοι της κρίσης και των μνημονίων έχουν… εξαϋλωθεί. Πολλοί δε που έχουν εργασία βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρείας. Είτε είναι στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Και οι συνδικαλιστές απαθώς –άλλωστε πλέον δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο-τιμούν μία επέτειο απλά για τα προσχήματα, καθώς προ πολλού έχουν χάσει την δύναμη που θα έπρεπε να είχαν κατακτήσει για εντελώς διαφορετικούς λόγους από εκείνους για τους οποίους τελικά την χρησιμοποίησαν.

PrintEmail

Φαινόμενα συστηματικής βάναυσης συμπεριφοράς ταλανίζουν τουλάχιστον μια στις τρεις ελληνικές οικογένειες! Και τούτο ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης ή μορφωτικού επιπέδου των μελών της.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

George Kossieris Photography Pizza IQ