Απόψεις

Ημέρα Πνεύματος η εορτή του Αγίου Ανδρέα για την Πάτρα. Του Αποστόλου που διέδωσε Πνεύμα, Ηθική και Χριστιανοσύνη. Δυστυχώς όμως, εν μέσω κρίσης το πνεύμα προσπαθεί να παραμείνει δυνατό όταν το σώμα λυγίζει και αδυνατεί πλέον να το ξεχωρίσει από τα… ξωτικά. Η φτωχοποίηση της κοινωνίας μας φτώχυνε σε κάθε επίπεδο. Υπάρχουν μόνον οι γιορτές τελικά για να μας θυμίζουν τι χάνουμε αλλά και τι πρέπει να αναζητούμε. «Κάποιοι» βέβαια θα πουν «τι είχαμε τι χάσαμε». Εκείνοι που βολεύονται με την ιδέα αυτή, απλά και μόνον επειδή χωρίς σκέψη, χωρίς συνεκτικούς κρίκους, η εξάρτηση σε κάθε μορφής ελεημοσύνη γίνεται μεγαλύτερη.

PrintEmail

Το ποινικό μας σύστημα έχει κλείσει τον κύκλο του. Είναι πλέον απαραίτητη η αλλαγή προσανατολισμού της όλης φιλοσοφίας της ποινικής καταστολής.Συγκεκριμένα, πρέπει σταδιακά να αρχίσουμε να ξεπερνάμε τη μέχρι σήμερα καθαρά τιμωρητική λειτουργιά του Ποινικού Δικαίου και να στραφούμε σε ένα περισσότερο ή κατά το δυνατόν Ποινικό Δίκαιο επανόρθωσης ή αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη το θύμα, με άμεση αποκατάσταση των βλαβών που μπορούν να επανορθωθούν (π.χ. φθορές ιδιοκτησίας, κλπ).

PrintEmail

Ο περιφερειακός Τύπος, σ’ όλες τις μορφές του, δίνει σήμερα ένα σκληρό, εν πολλοίς άνισο αγώνα επιβίωσης. Σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης, με τα έσοδα συρρικνωμένα και τα λειτουργικά κόστη σε δυσθεώρητα -για την συγκυρία- ύψη, προσπαθεί να διατηρήσει τον ζωτικό ρόλο του ως φορέα ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και δημοκρατικού ελέγχου της κάθε εξουσίας.

PrintEmail

Γα να μπορέσει το σωφρονιστικό μας σύστημα να ανταποκριθεί στην αποστολή του και να λειτουργήσουν οι φυλακές μας ως τόποι βελτίωσης των τροφίμων και προετοιμασίας για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία, είναι απαραίτητη η σταδιακή αλλαγή του ιδεολογικού προσανατολισμού του θεσμού, από μέσο άσκησης εξουσίας, σε μέσο σωφρονισμού και επανακοινωνικοποίησης των κρατουμένων.

PrintEmail

«Το χθεσινό φαινόμενο δεν έχει κάποια σύνδεση με την κλιματική αλλαγή. Το μέγεθος της καταστροφής, της χθεσινής τουλάχιστον, οφείλεται στο γεγονός ότι είχανε επιχωματωθεί/μπαζωθεί τα ρέματα».

PrintEmail

Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη, που αφορούν στη φτώχεια, στην ανεργία και στην έλλειψη στέγης στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

PrintEmail

Σύμφωνα με μια κινηματογραφική ατάκα, που εξεστόμισε ο Κλιντ Ίστγουντ κι έγινε απόφθεγμα, «οι γνώμες είναι σαν τις κ….ς». Τουτέστιν, ο καθένας έχει και από μία. Ισχύει αυτό και στο δημόσιο λόγο, στον οποίο ο καθένας προσέρχεται λέγοντας ό, τι του κατέβει, εφόσον του δίνεται βήμα.

PrintEmail

Από εβδομάδας περίπου, απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου επί της Κορίνθου, ευρίσκεται εγκαταλειμμένο τρακαρισμένο ΙΧ αυτοκίνητο, που καλύπτει όλο το πεζοδρόμιο και προεξέχει 2 μέτρα μέσα στην Κορίνθου. Τις νυκτερινές ιδιαίτερα ώρες είναι κίνδυνος θάνατος για τους κινούμενους επί της Κορίνθου με κατεύθυνση το Αίγιο, ιδιαίτερα για τις μηχανές που λόγω της ευθείας αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπτής εντός αστικού ιστού.

PrintEmail

Ο όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Συχνότερα χρησιμοποιείται ο όρος déjà vu που στη γαλλική γλώσσα σημαίνει "ήδη ιδωμένο". (Βικιπαίδεια)

PrintEmail

Το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης έχει προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις στη χώρα μας. Και ενώ η εικόνα στη διαχείριση του μεταναστευτικού είναι απογοητευτική, η χώρα μας παρουσιάζει πλήρη ανεπάρκεια στην απορρόφηση εγκεκριμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αλλά και έκτακτων πόρων που έχουν ήδη ζητηθεί στον απόηχο των τελευταίων γεγονότων.

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ