Onus News

Την ερχόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται μία σημαντική εκλογική διαδικασία, αυτή των Ευρωεκλογών. Όμως, σχεδόν όλοι στην Ελλάδα ασχολούνται μονάχα με τις τοπικές εκλογές για δήμους και περιφέρειες, γεγονός που δείχνει ότι η ημερολογιακή σύνδεση των δύο αναμετρήσεων μάλλον δεν είναι και η πιο σωστή τελικά.

PrintEmail

Οι νέοι σε ηλικία άνθρωποι, το πολύ έως τριάντα (30) ετών, είναι εκείνοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους προϋποθέσεις βιώσιμης οικονομικά ύπαρξης στο νέο μοντέλο ψηφιακής παγκοσμιοποίησης. Πρόκειται για μία εξέλιξη με πυρήνα τις δομές που θεμελιώθηκαν στο παρελθόν, με σημαντικές ωστόσο διαφορές ως προς την κατανομή του πλούτου και την άναρχη διάσταση αυτής της διαδικασίας.

PrintEmail

Εδώ και αρκετούς μήνες η συζήτηση περί εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο της δικής της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά αντίθετα σε όλο το Ευρωπαϊκό φάσμα.

PrintEmail

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας, και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη ψήφο εμπιστοσύνης προχθές 16 Ιανουαρίου 2019, μίλησαν για μία σειρά από θέματα.

PrintEmail

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα εργατικού δυναμικού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι απασχολούμενοι ήταν 3.9 εκατομμύρια άτομα, ενώ ταυτόχρονα 871 χιλιάδες άτομα ήταν άνεργα. Σχεδόν 2.6 εκατομμύρια άτομα είναι μισθωτοί, 850 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι δίχως προσωπικό, ενώ αυτοί που έχουν προσωπικό ανέρχονται σε 295 χιλιάδες.

PrintEmail

Σε κοινωνικές παροχές κατέληξε η Γαλλική κυβέρνηση μετά από όσα συνέβησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Στα μέτρα που εξήγγειλε ο Εμανουέλ Μακρόν μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ χωρίς την επιβάρυνση του εργοδότη, και η πληρωμή των υπερωριών χωρίς φόρο και κρατήσεις, από τον Ιανουάριο του 2019. Ακόμα, προωθείται ένα δώρο από τους εργοδότες στους εργαζόμενους κατά το τέλος του έτους, υποσχέθηκε φορο-ελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές για τους χαμηλόμισθους και για όσους κερδίζουν κάτω από 20,000 ευρώ τον χρόνο, ενώ για τους συνταξιούχους που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω από 2,000 ευρώ καταργεί την αύξηση της κοινωνικής συνεισφοράς τους.

PrintEmail

Κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Γενεύη, στις 13 Νοεμβρίου 2018, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, κυβερνήτης της Τράπεζας της Ελλάδος, παρουσίασε σε διάλεξη που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Νομισματικών και Τραπεζικών Μελετών ορισμένα μαθήματα από τη χρηματοπιστωτική κρίση και τις προκλήσεις που αναδύονται στον τραπεζικό τομέα.

PrintEmail

Η εκμετάλλευση της τεχνολογίας αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της ανάπτυξης σε μία χώρα. Στην Ελλάδα η οικονομική κρίση μείωσε το ρυθμό υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, όμως και πάλι τα ποσοστά δείχνουν ότι η τάση για χρήση της τεχνολογίας είναι τόσο ισχυρή, που είναι πρακτικά δύσκολο για κάποιον να την αρνηθεί.

PrintEmail

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά τη διαδικασία κατάθεσης φακέλου για την πιστοποίηση του "Ελληνικού Γύρου" ως ΕΠΙΠ. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στη νομοθετική κατοχύρωση του προϊόντος, με σκοπό να γίνει το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ (Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων) της Ελλάδος.

PrintEmail

Σχεδόν μία δεκαετία από τότε που ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2010 ανακοίνωσε την είσοδο στην εποχή των μνημονίων, σήμερα η χώρα ολοκλήρωσε και επίσημα κάθε πρόγραμμα στήριξης. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ωστόσο τόνισε -σωστά- ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί.

PrintEmail

Δίχως αμφιβολία η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας θα αλλάξει ακόμα περισσότερο τις ζωές μας και τον πλανήτη στον οποίο κατοικούμε. Τα πιο συχνά ακραία θερμικά κύματα όπως επίσης και τα κύματα ψύχους με ακραία χαμηλά βαρομετρικά, θα κάνουν ακόμα περισσότερο αισθητή την παρουσία τους.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ