ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σειρά εκδηλώσεων από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

Μετά από μια περίοδο αναστολής των δραστηριοτήτων του (για όλο το Γενάρη), το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου επανέρχεται με σειρά εκδηλώσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Κυρίαρχη θέση έχει η παράσταση που ετοιμάζουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου, για το δεύτερο δεκαήμερο του Μάρτη και θα είναι ένα αφιέρωμα στην Πελοπόννησο. Όπως σε κάθε θεματική παράσταση του Χορευτικού Εργαστηρίου, μέσα από χορούς, τραγούδια, δρώμενα, φορεσιές, αφήγηση, εικόνες κτλ θα παρουσιαστούν γνωστά και άγνωστα στοιχεία από την ιδιαίτερα πλούσια πολιτισμική παράδοση του Μωριά. Για την πραγματοποίηση της παράστασης θα υπάρξει συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής ενώ θα συμμετάσχουν και κορυφαίοι μουσικοί. Για πρώτη φορά στο Αίγιο θα εμφανιστεί ο Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί, τραγούδι) και μαζί του η Στέλλα Βαλάση (σαντούρι) ενώ ξεχωρίζει η συνεργασία του Χ.Ε.Α. -για μία ακόμα φορά- με τον κορυφαίο κλαρινίστα Νίκο Φιλιππίδη και τους συνεργάτες του ώστε να αποδοθούν με τον καλύτερο τρόπο οι μουσικές και τα τραγούδια από όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου ετοιμάζουν ένα αποκριάτικο πάρτυ για τους μικρούς χορευτές του συλλόγου, μια συνεστίαση για κάποια από τα τμήματα ενηλίκων ενώ οι ειδικευμένοι γυμναστές του Χ.Ε.Α. θα συμμετάσχουν σε σεμινάρια για παραδοσιακούς χορούς εκπροσωπώντας και το σύλλογο.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους δασκάλους χορού εξετάζουν προτάσεις που έχουν φτάσει στο Χορευτικό Εργαστήρι για συμμετοχή του συλλόγου σε φεστιβάλ χορού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα