ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Έκοψε την πίτα της η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας

Μια εξαιρετική εκδήλωση οργάνωσε η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα «Μαργαρίτα» του ξενοδοχείου Τέλης στο Αίγιο, με την κοπή πίτας για τη νέα χρονιά και το παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε, με την τετραμελή ορχήστρα ενός νέου ανθρώπου με θετική σκέψη, του δεξιοτέχνη Ηπειρώτη κλαρινίστα Σπύρου Δερδέκη και ερμηνευτή τον Βαγγέλη Νούση.

Η πρόεδρος του συλλόγου έκανε αναφορά στην παρουσία της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας στα δρώμενα της περιοχής, με την διοργάνωση αυτής της βραδιάς, για 38η συνεχή χρονιά, δίνοντας έτσι έμφαση στην ιστορική διαδρομή του Συλλόγου των Ηπειρωτών. Επίσης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα επιτυχημένες εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017, όπως η «Εβδομάδα Ηπείρου 2017», το αφιέρωμα στη «Γυναίκα της Πίνδου και στη συμβολή της στο έπος του ‘40», σε συνεργασίες της Πανηπειρωτικής αδελφότητας με άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, ενώ παρουσίασε και το πρόγραμμα των δράσεων για το 2018 με παράλληλη αναφορά στους στόχους που έχει θέσει το Δ.Σ. για τη χρονιά αυτή, ευχαριστώντας θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, τους χορηγούς της βραδιάς, μεταξύ των οποίων τη «“ΛΙΝΘΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ O.E.”», τους αδελφούς Αντώνη και Γιώργο Μιχαλακόπουλο για την άριστη συνεργασία καθώς επίσης και τους δωροθέτες της λαχειοφόρου από την Ήπειρο και την Αιγιάλεια.

Η βραδιά άνοιξε με τραγούδια και χορούς από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, όπου αναδείχθηκε η μοναδικότητα της μουσικής, του ύφους και του ήθους των τραγουδιών και των χορών της Ηπείρου, ενώ η ορχήστρα απέδωσε τραγούδια από την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Μέλη και φίλοι του συλλόγου από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αιγιάλειας (από Αιγείρα μέχρι Καμάρες), πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής (Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, εκπρόσωποι του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών, του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμένης, η χορευτική ομάδα των Μελισσίων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων κ.ά.), όπως επίσης ο κ. Ν. Θανασούλιας, ο Υποστράτηγος της Ε.Α. κ. Αθανάσιος Νταβλούρος και ο κ. Άγγελος Τσιγκρής, διασκέδασαν μέχρι το πρωί, απολαμβάνοντας το μουσικό ταξίδι από τον υπέροχο Σπύρο Δερδέκη και την ορχήστρα του, οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και χάρισαν σε όλους μια μοναδική βραδιά.

Η πρώτη, χρονικά, εκδήλωση για το 2018, είχε πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα (του εξ Ιωαννίνων) προστάτη του συλλόγου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγίου, όπου πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στο πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά μέλη της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας και φίλοι του συλλόγου.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ