ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Το Σημείο Βρασμού – Ένα εργαστήριο για το θυμό": Μια ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου

Το Σημείο Βρασμού – Ένα εργαστήριο για το θυμό, με τις εκπαιδευτικούς Μπόκολα Αλεξία και Σιαμέτη Κωνσταντίνα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, 10:00 – 12:00 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου.

"Άραγε τι να’ναι αυτό που μας θυμώνει,μας νευριάζει και στο τέλος μας κάνει έξαλλους;Ενώ όλα είναι καλά γύρω μας,ξαφνικά κάτι γίνεται και μοιάζουμε σα μια χύτρα ταχύτητας που άμα δε βγει από μέσα ο ατμός –ο θυμός μας- θα εκραγεί όπως εύστοχα αναφέρεται στο βιβλίο που διαβάσαμε¨Ο θυμωμένος Κνούτ¨.

Το πρώτο βήμα με τα παιδιά ήταν να μάθουμε να καταλαβαίνουμε το θυμό μας,να μιλάμε για αυτόν και αν μπορούμε να τον μετρήσουμε με το Θυμόμετρο που τόσο όμορφα κατασκεύασαν οι ομάδες των παιδιών.

Η συνέχεια ήταν να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε και να ξεχαστούμε.Γεμίσαμε το ¨Κουτί της Ηρεμίας¨με αγαπημένα μας πραγματάκια που μας χαλαρώνουν,φτιάξαμε παιχνίδι χάρτινο που μας προτείνει γρήγορες κινήσεις ¨ξεθυμώματος¨ και τέλος¨ ζουλήξαμε¨ τα υφασμάτινα σακουλάκια εκτόνωσης θυμού με την άμμο, τα οποία και πήραμε κοντά μας.

Φεύγοντας, ήρεμοι και δημιουργικοί φωνάξαμε όλοι μαζί….
Φτουξαφανιζοθυμός…", τονίζει στην ανακοίνωσή της η βιβλιοθήκη.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα