ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Ράφτης Κυριών" από τη Θεατρική Ομάδα της "Αναγέννησης" Ακράτας, Τρίτη και Τετάρτη στο Κράθιο

Την κλασική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντό "Ράφτης Κυριών" παρουσιάζει για δύο τελευταίες παραστάσεις η θεατρική ομάδα της "Αναγέννησης" Ακράτας, την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Αυγούστου στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, στο Κράθιο.

Έτσι, κλείνει ο κύκλος παραστάσεων του γνωστού έργου που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, προσελκύοντας αρκετούς θεατρόφιλους από την ευρύτερη περιοχή.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτρης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο.  

Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.

Σκηνοθετική καθοδήγηση Πάνος Βασιλόπουλος. Σκηνικά και κοστούμια: Ελένη Μανιατοπούλου. Φωτισμοί: Ανδρέας Σακκελαρίου.

Είσοδος 8 €, μειωμένο (εφηβικό, φοιτητικό, ανέργων) 5 €.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα