ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΔΕΣ": Πραγματοποιήθηκε το δημιουργικό εργαστήρι στην Ακράτα

Το δημιουργικό εργαστήρι "ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΔΕΣ" πραγματοποιήθηκε στις 12/7/2017 στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης 2017.

"Προσπαθήσαμε να "βάλουμε" τα παιδιά στο εργστήρι του Γάλλου ζωγράφου Ζωρζ Σερά, που πίστευε πως ο καλλιτέχνης πρέπει να δημιουργεί διάθεση, αρμονία και συναίσθημα χρησιμοποιώντας γραμμές και χρώματα και ζωγράφιζε με μικρές κουκκίδες από πρωτεύοντα χρώματα. Η τεχνοτροπία του να ζωγραφίζει με μικρές κουκκίδες ονομάστηκε πουαντιγισμός.

Οι μικροί μας φίλοι είδαν πρώτα αρκετά από τα έργα του Ζωρζ Σερά και στη συνέχεια προσπάθησαν να εφαρμόσουν την τεχνική του πουαντιγισμού. Άλλα παιδιά ζωγράφισαν έργα του Ζωρζ Σερά και άλλα δημιούργησαν δικά τους. Μας έκανε εντύπωση ότι ακόμη και τα παιδάκια μικρότερης ηλικίας, κατανόησαν την τεχνική του πουαντιγισμού και την εφάρμοσαν με επιτυχία στα έργα τους.

Το καλλιτεχνικό μέρος του εργαστηρίου φιλοξενήθηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας "Ζωή Ψαρρού", κάτι που βοήθησε στην ένταξη των παιδιών σε μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.

Ευχαριστούμε πολύ τη ζωγράφο και καθηγήτρια εικαστικών κα. Τατιάνα Καραδήμα και την εθελόντρια Μαρίνα Κούκη", τονίζεται στην ανακοίνωση της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ακράτας.

 

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα