ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

"Michael Kohlhaas, ο επαναστάτης" την Κυριακή στην ταράτσα της "Αναγέννησης" Ακράτας

Την παράσταση «Michael Kohlhaas, ο επαναστάτης» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περασμένη άνοιξη, ανεβάζει ξανά η πειραματική σκηνή της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αναγέννηση" Ακράτας, την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ στην ταράτσα του κτιρίου της "Αναγέννησης".

Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Χάινριχ φον Κλάιστ, που διαδραματίζεται τον 16ο αιώνα και αφηγείται την ιστορία ενός αγρότη και έμπορου αλόγων, του Michael Kohlhaas. Ένα ιδιαίτερο κείμενο που παρουσιάζει τον τρόπο που η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξει κι από ήσυχος κι ενάρετος να μετατραπεί σε ληστή και δολοφόνο. Η εκδίκηση και η δικαιοσύνη αποτελούν έννοιες που πορεύονται παράλληλα στην πλοκή του έργου και αποτυπώνονται στην αληθινή ιστορία του ληστή του Βραδεμβούργου του 16ου αιώνα, Χανς Κολχάζε.

Η πρόταση προς τη θεατρική ομάδα έγινε από τον καλλιτεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Αντρέα Κουτσουρέλη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβε ο Σπήλιος Ζιδρόπουλος με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Μαρίνου. Παίζουν: Νίκος Γραβάνης, Νίκη Σταυροπούλου, Σπήλιος Ζιδρόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μαρία Οικονομοπούλου και Ιωάννα Κούρτη. Η παράσταση πλαισιώνεται μουσικά από τις επιλογές του Θανάση Τόλιου, ενώ η επιμέλεια του φωτισμού έγινε από του Αντρέα Σακελλαρίου.

Saitis Home Έπιπλα