ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με πολλές δράσεις το 1ο εξάμηνο του 2017 για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου

Με την ουσιαστική είσοδο στην καλοκαιρινή περίοδο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος εκδηλώσεων και δράσεων για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου.

Το 1ο εξάμηνο του 2017 σημαδεύτηκε από μια σειρά δραστηριοτήτων σε πολλά επίπεδα, με μεγάλη ποικιλία και διαφορετικότητα οι οποίες αφορούσαν σε όλους τους χορευτές-τριες, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Οι δέκα εκδηλώσεις οργανώθηκαν με πολύ μεράκι από τους υπεύθυνους του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου, διοικητικό συμβούλιο και ειδικευμένους στον παραδοσιακό χορό καθηγητές φυσικής αγωγής και είχαν τεράστια απήχηση στο κοινό της Αιγιάλειας που παρακολούθησε ή συμμετείχε.

Η αρχή έγινε με τον ετήσιο χορό-παραδοσιακό γλέντι στις 3 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή 5μελούς ορχήστρας, από 6-12 Φεβρουαρίου έγινε η κοπή πίτας για όλα τα τμήματα του συλλόγου ενώ στις 18 του ίδιου μήνα ένα τμήμα από έφηβους και ενήλικες χορευτυτές-τριες συμμετείχε στους «δρόμους της Αποκριάς» που διοργάνωσε η ΔΗΚΕΠΑ. Στις 2 Απριλίου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας-Καλαβρύτων, στο θέατρο του πολυχώρου Μυρτιάς, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου με τη συμμετοχή ορχήστρας. Στις 15 Μαΐου, στο κινηματοθέατρο Απόλλων, έγινε ένα αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη σε μια μεγαλειώδη παράσταση με τη συμμετοχή του κορυφαίου ερμηνευτή Μπάμπη Τσέρτου, της Ειρήνης Τουμπάκη και 7μελούς λαϊκής ορχήστρας ενώ στις 20 Μαΐου το Χ.Ε.Α. συμμετείχε στην επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Κεφαλλήνων-Ιθακησίων. Στις 10 και 11 Ιουνίου πραματοποιήθηκε για πρώτη φορά διήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών (για το χορολογικό χάρτη της Νάξου) με εισηγητή τον καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρο Σπηλιάκο. Στις 11 Ιουνίου έγινε επίσης ένα ναξιώτικο γλέντι με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας – τακιμιού από τη Νάξο. Στις 25 Ιουνίου, στο θεατράκι πίσω από το 2 γυμνάσιο, έγινε μια ακόμα παιδική παράσταση – αφιέρωμα στα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Τέλος, στις 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα γλέντι με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων χορού.

Χαρακτηριστικό όλων των εκδηλώσεων οι διαφορετικές προσεγγίσεις του παραδοσιακού πολιτισμού και χορού, η συνεργασία με πολλές ορχήστρες, η σύμπραξη με τοπικούς συλλόγους και φορείς, η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού της Αιγιάλειας αλλά και θεατών –φίλων του συλλόγου- από πολλές περιοχές (δημοτικές ενότητες Αιγιάλειας, Πάτρα, Ναύπακτος, Αγρίνιο, Κυπαρισσία, Αθήνα, Αμαλιάδα, Πύργο κ.ά.), και ακόμα η χρήση και ανάδειξη πολλών διαφορετικών χώρων για την παρουσίαση εκδηλώσεων και δράσεων. Οι υπεύθυνοι και οι χορευτές-τριες του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου κρατούν ως ενθύμιο τα πλέον κολακευτικά σχόλια από θεατές και συνδημότες υποσχόμενοι να συνεχίσουν στο δρόμο που έχουν χαράξει και ακολουθούν πιστά, με ήθος και ύφος στους δρόμους του παραδοσιακού πολιτισμού.

Για το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού, το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους δασκάλους χορού αποφάσισαν τη συμμετοχή του Χορευτικού Εργαστηρίου στις εκδηλώσεις στο Γκραίκα στις 16 Ιουλίου και στο συναπάντημα των χορευτικών συγκροτημάτων της Αιγιάλειας στις 19 και 21 Ιουλίου, ενώ απέρριψαν πολλές προτάσεις για συμμετοχή σε φεστιβάλ χορού και εκδηλώσεις.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ