ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μνήμες της Ακράτας και έκθεση ζωγραφικής, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας (ΦΩΤΟ)

Διπλή γιορτή για τα πολιτιστικά δρώμενα της Ακράτας, αποτέλεσαν το περασμένο Σάββατο τα ταυτόχρονα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των καλλιτεχνών Θανάση Μακρή και Λήδας Κοντογιαννοπούλου και της έκθεσης «Τοπικές Μνήμες Ακράτας», που στεγάζονται αμφότερες σε αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης «Ζωή Ψαρρού».

Στην αρχή της εκδήλωσης, έγινε αναφορά στη σπουδαιότητα της συλλογής, εκ μέρους του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιαλείας «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία», της Κοινότητας Ακράτας, της ομάδας εργασίας και βεβαίως και αρκετών Ακρατινών που συνέδραμαν, του πολύτιμου ιστορικού-λαογραφικού-ηθογραφικού υλικού, τόσο εικόνων όσο και εγγράφων και αντικειμένων, από οικογένειες της Ακράτας που πλέον εκτίθενται στο κοινό και αποτελούν ουσιαστικά μια πλούσια πηγή πληροφοριών για την καθημερινότητα της περιοχής τα τελευταία τουλάχιστον 100 χρόνια. Φωτογραφίες, συμβόλαια, νομίσματα, προικοσύμφωνα, χειρόγραφα, ζωντανεύουν μνήμες και «μιλούν» για τους ιδιοκτήτες τους, αναδύοντας άρωμα νοσταλγικό για όσους δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας μα «απαθανατίστηκαν», έγιναν δηλαδή «αθάνατοι» πρωταγωνιστώντας πλέον ως «ωσεί παρόντες» στην εν λόγω έκθεση.

Ακολούθως, οι επισκέπτες πέρασαν στον πρώτο όροφο όπου εκτίθενται τα έργα των δύο αρκετά σημαντικών ζωγράφων, με έντονη παρουσία σε εκθέσεις και συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 25 Αυγούστου, καθημερινά 19.00-22.00.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας κ. Φάνης Σταυρόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Ακράτας κα Μαρία Καρρά, ο Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Μάριος Σπηλιόπουλος και πλήθος φίλων της τέχνης.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

**Ευχαριστούμε την κα Καρρά και τον κ. Μαλαβέτα για το φωτογραφικό υλικό.

 

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα